Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може перемогти у війні, - екс-глава Генштабу ЗС Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може перемогти у війні, - екс-глава Генштабу ЗС Британії

Для цього потрібні не лише літаки

28 лютого 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

Колишній глава Генштабу Збройних сил Великобританії генерал Річард Даннат заявив, що Україна може виграти війну проти Росії, якщо їй буде надано всю зброю, про яку вона просить, включаючи танки та самохідну артилерію. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Sky News.

Україна може перемогти у війні, - екс-глава Генштабу ЗС Британії

Річард Даннат вірить в Україну

Крім того, генерал упевнений, що Захід повинен готуватися до стримування Росії після війни в Україні, щоб запобігти помилці міжвоєнного періоду у XX столітті, коли можна було спробувати не допустити Другої світової війни. Країнам і надалі доведеться єдиним фронтом протистояти будь-яким експансіоністським намірам держави-агресора.

Річард Даннат вважає, що новий наступ РФ, найімовірніше, провалиться, і взагалі принаймні моральна перевага зараз – на боці українців. Водночас Даннат зазначив, що все ж таки залишається питання: навіть якщо Росія буде змушена вивести війська з України, в тому числі з Криму, чи зміниться ставлення Кремля до Заходу?

"Коли Захід знову зможе довіряти Росії? Коли будуть скасовані санкції? Як європейські країни досягнуть того, щоб більше ніколи не дозволити собі впасти в таку торговельну взаємозв'язок з Росією та енергетичну залежність від неї? Ось незручні питання, відповіді на які мають напружено шукати НАТО, США та європейські лідери", – зазначив генерал вже в інтерв'ю The Telegraph. На його думку, найбільш реалістична відповідь на ці питання полягає в тому, що Заходу і надалі доведеться твердо, єдиним фронтом протистояти будь-яким експансіоністським намірам Росії.

Нагадаємо, що вчора питання надання Україні літаків F-16 перед західними союзниками порушив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини