Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може отримати ще більше Abrams: яка країна розглядає питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може отримати ще більше Abrams: яка країна розглядає питання

В Австралії вивчають можливість передачі Україні списаних танків Abrams

сьогодні, 16:30
Поділіться публікацією:

Австралія може передати Україні американські танки Abrams, які списали раніше. Можливість таких постачань розглядають в уряді. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Sydney Morning Herald.

Україна може отримати ще більше Abrams: яка країна розглядає питання

Танки Abrams. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ пише, уряд Австралії спільно з владою США розробляє план, який передбачає передачу Україні танків Abrams.

Журналісти звернули увагу на те, що міністр оборони Австралії Річард Марлес, який у лютому виключав можливість надання Україні танків Abrams, дещо змінив свою риторику.

"Є ціла низка можливостей, про які ми говоримо з урядом України", — наголошував чиновник минулого місяця.

При цьому неназвані джерела ЗМІ в уряді розповіли, що Марлес прораховує всі варіанти надання Україні танків Abrams з огляду на правила оборонного експорту США.

Такі чутки з'явилися після того, як цього тижня українська діаспора в Австралії була обурена тим, що Канберра відмовляється передавати українським захисникам списане військове обладнання, включаючи патрульні машини дальньої дії та надувні човни. Натомість їх продають на інтернет-аукціоні.

У той же час Пітер Ліхі, який очолював австрійську армію з 2003 по 2008 рік і керував впровадженням танків M1A1 Abrams, наголосив, що "він здивований", чому Австралія не хоче надавати Україні Abrams.

"Хоча ми знімаємо їх із озброєння, це дуже надійний танк, він повинен був добре обслуговуватися, до нього є запасні частини... Ми повинні завантажити їх на корабель і переправити туди", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна вже втратила понад 60% американських танків Abrams : ексклюзивні подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини