Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна мала сили, щоб захистити Крим. Стало відомо, хто не віддав наказ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна мала сили, щоб захистити Крим. Стало відомо, хто не віддав наказ

Україна мала сили і засоби для того, щоб не віддати Крим російським загарбникам, заявив в епізоді "Мосейчук Podcast" колишній прем’єр півострова Сергій Куніцин. За його словами, в.о. президента Турчинов не віддав наказ

10 квітня 2024, 20:00 comments11499
Поділіться публікацією:

Як відзначив Сергій Куніцин, українські розвідники знали про те, що росіяни готуються до анексії півострова. Більше того, він стверджує, що командуванням ЗСУ навіть були підготовлені плани щодо оборони Криму.

Україна мала сили, щоб захистити Крим. Стало відомо, хто не віддав наказ

Анексія Криму

Куніцин також стверджує, що українці, які проживали на півострові також би чинили опір агресору, тому що в Криму проводилася "лагідна українізація". За його словами, наприклад, спочатку було переведено все діловодство на українську мову, переписку з Києвом також вели українською. Як каже Куніцин, школярі із Криму перемагали на олімпіадах з української мови.

Окрім того, як каже Куніцин, влада Криму працювала над покращенням матеріальну стану моряків, у них було краще забезпечення, ніж у росіян. Окрім того, їх всіх зуміли забезпечити житлом. Проте, за його словами, все кардинально змінилося після того, як президентом став Віктор Янукович. Саме за його президенства на півострові знову стало більше російської пропаганди. А після Революції гідності російські загарбники пішли на півострові у наступ.

Втім, як стверджує Куніцин, насправді Криму було ким захищати і росіяни знали про це, і навіть побоювалися відсічі, тому і були без шевронів.

"В нас були підрозділи, спецпідрозділи. Була розвідрота 25-ої бригади, були спецпризначенці з відпрацьованим паливом, яким були готові залити аеродроми, аби ворожі гелікоптери не могли приземлитися. У нас були готові 3-ій полк спецпризначення та 79-а Миколаївська десантна бригад"
, — каже політик.

За його словами, він просив в.о. президента Олександра Турчинова віддати наказ, щоб дати відсіч. Проте, каже Куніцин, той відмовився, підкресливши, що американці сказали, що росіяни підуть самі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські військові готуються повернути Крим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини