Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна має план на випадок загибелі Зеленського: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має план на випадок загибелі Зеленського: ЗМІ дізналися деталі

Смерть президента стане психологічним шоком, але не зашкодить обороні країни

1 серпня 2023, 08:55 comments1170
Поділіться публікацією:

Україна має план на випадок загибелі президента в умовах війни, хоч публічно про це українські чиновники говорити відмовляються. Як передає портал "Коментарі", про це пише американське видання Politico.

Україна має план на випадок загибелі Зеленського: ЗМІ дізналися деталі

Володимир Зеленський. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що питання можливого вбивства президента російськими військами не можуть ігнорувати ні в Україні, ні на Заході. Володимир Зеленський не просто формальний керівник держави: він особисто відіграє ключову роль у залученні міжнародної підтримки для боротьби з Росією.

Politico нагадує, що на початку повномасштабної війни, за заявами українських чиновників, росіяни здійснили кілька спроб ліквідації українського президента, а радикально налаштовані російські депутати та "військори" досі регулярно вимагають вбити Зеленського.

"Через загрозу, яка нависла над його життям, закордонні візити Зеленського плануються з максимальною секретністю. Українські чиновники розлютилися в лютому цього року, коли за три дні до його очікуваного приїзду з'явилася інформація про запланований візит до Брюсселя, що поставило під загрозу його подорож”, – пише видання.

Видання зазначає, що, незважаючи на небажання українських чиновників про це говорити, план дій на випадок загибелі Зеленського таки існує. Ще минулого року це фактично підтвердив держсекретар США Ентоні Блінкен, коли в одному інтерв'ю заявив, що "українці мають плани" щодо "безперервності уряду".

Формально за Конституцією лінія передачі влади є чіткою: коли президент не може виконувати свої обов'язки, голова Верховної Ради України бере на себе його обов'язки. Politico зазначає, що поточний голова Верховної Ради – Руслан Стефанчук – не має особливо високого рейтингу довіри серед населення, але це навряд чи буде проблемою.

"Є сильна команда лідерів і я думаю, що ми побачимо колективний уряд", – пояснює гіпотетичну ситуацію старший науковий співробітник Євразійського центру Атлантичної ради Адріан Каратницький.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Києву важливо отримати гарантії безпеки від США – чи можуть виникнути проблеми із Трампом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини