Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна має отримати ракети ATACMS: у Сенаті США посилюється тиск на Білий дім
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має отримати ракети ATACMS: у Сенаті США посилюється тиск на Білий дім

Рішення про передачу ракет ATACMS Україні мають ухвалити у Білому домі

28 червня 2023, 12:35 comments1007
Поділіться публікацією:

Сьогодні є досить висока ймовірність того, що Україна отримає далекобійні ракети ATACMS. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Голосу Америки" зробив американський сенатор-республіканець від штату Айдаго Джим Ріш.

Україна має отримати ракети ATACMS: у Сенаті США посилюється тиск на Білий дім

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

"Я думаю, що така можливість досить висока. Із самого початку я говорив – надайте Україні все, що стріляє, допоки це не ядерна зброя. Будь-яка інша зброя, яка у нас є, має бути доступна українцям. Будь то винищувачі F-16, або ракети ATACMS – все, що ми маємо”, – заявив Ріш.

За його словами, американські законодавці продовжують порушувати це питання перед адміністрацією Джо Байдена, вимагаючи перестати відкладати питання та переходити до конкретних рішень. Говорячи про сенаторів, Джим Ріш заявив, що "вони вже активізувалися".

Республіканець назвав ATACMS – "хорошою зброєю", яку українська армія має отримати якнайшвидше.

Зазначимо, раніше члени комітету із закордонних справ Палати представників США, які представляють Демократичну та Республіканську партії, у п'ятницю оголосили про внесення резолюції із закликом до адміністрації президента Джо Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS.                                                                                                                                                           

Ще раніше прозвучала фраза від президента США Джо Байдена, що вельми інтригує. Байден натякнув, що "питання про передачу ATACMS все ще в грі".

Читайте також на порталі "Коментарі" – чим загрожує Кремлю просування ЗСУ – що змінилося у війні після заколоту Пригожина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини