Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна має час до кінця року і ще трохи на початку наступного – потім переговори з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має час до кінця року і ще трохи на початку наступного – потім переговори з РФ

За інформацією NBC, представники США та ЄС обговорюють з Україною можливість переговорів із РФ

4 листопада 2023, 10:45 comments8553
Поділіться публікацією:

Представники США та ЄС почали обговорювати з Україною можливість проведення мирних переговорів із Росією. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє NBC News, з посиланням на неназваних нинішніх і колишніх американських чиновників.

Україна має час до кінця року і ще трохи на початку наступного – потім переговори з РФ

Переговори. Фото: з відкритих джерел

За інформацією телеканалу, в цих обговореннях, зокрема, йшлося про те, що Україні доведеться піти на певні поступки задля того, щоб досягти міцних домовленостей і припинилася війна.

Раніше про це публічно не повідомлялося, але одна з таких дискусій відбувалася у жовтні на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

За словами джерел телеканалу, ці розмови є відображенням ситуації на фронті та політичної ситуації всередині ЄС та США, від яких безпосередньо залежить постачання озброєння української армії.

Обговорення почалися на тлі занепокоєння американських та європейських політиків тим, що війна зайшла в глухий кут, а також можливістю надавати подальшу допомогу Україні, заявили чиновники.

У матеріалі йдеться про те, що чиновники США стурбовані тим, що в американців практично зникла увага до війни в Україні. Тепер усі стурбовані тим. Що відбувається на Близькому Сході. Через це надавати Україні підтримку у колишніх розмірах дуже проблематично.

Зазначається, що Україні дадуть ще трохи часу, щоб досягти якихось успіхів на фронті. До кінця цього року та кілька місяців з початку наступного буде у Києва, щоб доїтися нових успіхів, після чого дискусії про переговори посилюватимуться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тези, які головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виклав виданню The Economist, серйозно сколихнули медіа-простір. Генерал наголошував на небезпеці тривалої війни Росії проти України, говорив про необхідність розширювати категорії громадян для мобілізації, наголошував на важливості прискорення поставок озброєнь від союзників, а також ставки на нові технології. На статтю вже відреагували у РФ (у традиційному для пропаганди країни-агресора стилі), а також у США (координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі вважає, що стаття є одним із важливих аргументів на користь подальшої підтримки України). Що можна сказати зараз про цю статтю, виходячи з реакції на неї як союзників, так і ворогів України? Чи стануть тези Залужного – поштовхом для збільшення підтримки ЗСУ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nbcnews.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини