Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна ігнорує застереження США у війні з РФ: The Economist розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна ігнорує застереження США у війні з РФ: The Economist розкрив деталі

За інформацією The Economist, Україна розробила дрон, здатний досягти Сибіру.

19 квітня 2024, 15:10 comments7052
Поділіться публікацією:

Україна ігнорує застереження США щодо використання безпілотників на території Росії та продовжує виготовляти супердрони, які вже можуть досягати цілей у Сибіру – за 3000 км від її кордонів. Як передає портал "Коментарі", про це пише британське видання The Economist.

Україна ігнорує застереження США у війні з РФ: The Economist розкрив деталі

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

"З того часу, як президент Володимир Зеленський визначив пріоритетність цієї технології, Україна інвестувала сотні мільйонів доларів у безпілотники далекого радіусу дії, здатні шукати і вражати віддалені цілі. Зараз їх виробляють півдюжини компаній. Найкраща з нових моделей має дальність польоту 3 000 км і здатна досягти Сибіру", – йдеться у матеріалі.

Видання наголошує, що програма з виготовлення подібних дронів була "народжена необхідністю" (адже Захід неохоче надає Україні зброю великого радіусу дії) і вже підірвала значну частину російської нафтової та військової інфраструктури.

"Але Білий дім незадоволений. Він підштовхує українців до припинення ударів. Занепокоєння Америки було різним: від зростання ціни на нафту до перспективи неконтрольованого "око за око", у чому Україна могла б програти", — пише The Economist.

Видання зазначає, що побоювання щодо останнього зросли наприкінці березня, коли Росія завдала багатомільйонних збитків українській енергетичній інфраструктурі.

"Атаки виявили прогалини в протиповітряній обороні та вразливість перед новими російськими крилатими ракетами малої висоти Х-69. 11 квітня такі ракети знищили Трипільську електростанцію, розташовану за 40 км від Києва, хоча вона знаходилася в зоні досяжності столичних систем ППО "Патріот", — пише The Economist.

Видання додає, що поки Україна ігнорує американські поради щодо припинення ударів. А один із виробників безпілотників стверджує, що не всі американські представники погоджуються з офіційними закликами про припинення ударів по РФ.

"Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з європейською Росією", — цитує виробника The Economist.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Захід не допомагає Україні так, як Ізраїлю: чи ситуація може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини