Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна готується до оборони Покровська: що відбувається на складному напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готується до оборони Покровська: що відбувається на складному напрямку

Ситуація на Покровському напрямку залишається найбільш напруженою

26 серпня 2024, 23:45
Поділіться публікацією:

 Президент Володимир Зеленський провів Ставку з командуванням, під час якої разом із головнокомандувачем Олександром Сирським було прийнято рішення про додаткове підсилення оборони на Покровському напрямку. Президент підкреслив, що ситуація на східному фронті залишається надзвичайно складною.

Україна готується до оборони Покровська: що відбувається на складному напрямку

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

Цю інформацію Зеленський оприлюднив у своєму Telegram-каналі. Він наголосив, що таке рішення було прийнято на основі доповіді Сирського.

"Не забуваємо про фронт. Головком Олександр Сирський доповів про оперативну ситуацію, включно з обороною Покровська. Було прийнято рішення щодо додаткового підсилення цього напрямку", — зазначив Зеленський.

Президент також уперше згадав про оборону безпосередньо самого Покровська. Раніше у його заявах йшлося про Покровський напрямок в цілому.

Останні дані з фронту свідчать про те, що російські війська продовжують намагатися просуватися в бік Покровська, водночас, ігноруючи присутність українських сил у Курській області на території Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про бої на Покровському напрямкуРосійські війська продовжують інтенсивно тиснути на українські позиції на Покровському напрямку, що супроводжується постійними штурмами. Офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Сергій Цехоцький в інтерв'ю Radio NV повідомив, що українські захисники іноді змушені відступати для уникнення оперативного або тактичного оточення, що є частиною оборонної стратегії. 

За словами Цехоцького, такі дії не слід розцінювати як поразку, оскільки вони допомагають зберегти життя особового складу. Українські сили вже кілька тижнів ведуть активні бої з російськими підрозділами, які відновили штурмові дії після перегрупування у квітні. Сили оборони намагаються знищувати ворожу техніку і живу силу ще на підходах до своїх позицій, що ускладнює просування противника.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини