Головна Новини Суспільство події Бої на Покровському напрямку: офіцер ЗСУ розповів, чому наші війська відступають
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої на Покровському напрямку: офіцер ЗСУ розповів, чому наші війська відступають

Офіцер ЗСУ наголошує, що українські військові здійснюють тактичні відступи на Покровському напрямку з метою збереження життя особового складу.

25 серпня 2024, 21:25 comments1292
Поділіться публікацією:

  Російські війська продовжують інтенсивно тиснути на українські позиції на Покровському напрямку, що супроводжується постійними штурмами. Офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Сергій Цехоцький в інтерв'ю Radio NV повідомив, що українські захисники іноді змушені відступати для уникнення оперативного або тактичного оточення, що є частиною оборонної стратегії.

Бої на Покровському напрямку: офіцер ЗСУ розповів, чому наші війська відступають

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

За словами Цехоцького, такі дії не слід розцінювати як поразку, оскільки вони допомагають зберегти життя особового складу. Українські сили вже кілька тижнів ведуть активні бої з російськими підрозділами, які відновили штурмові дії після перегрупування у квітні. Сили оборони намагаються знищувати ворожу техніку і живу силу ще на підходах до своїх позицій, що ускладнює просування противника.

Зокрема, Цехоцький зазначив, що лише за один ранок на одній із позицій українські війська відбили п'ять штурмових спроб росіян, що демонструє інтенсивність боїв на цьому напрямку.

"Тільки зранку на одній з позицій було п’ять спроб штурму. П’ять спроб прорвати нашу оборону на одній з позицій саме на цьому напрямку", — резюмував він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, коли росіяни зможуть взяти Покровськ та Мирноград. Практично щодня Сили оборони втрачають якийсь хутір чи селище на Покровському напрямку, повідомив військовий Кирило Сазонов. За його словами, причини ті самі — ворог накриває позиції КАБами, некерованими авіаційними ракетами, снарядами та щільним вогнем РСЗВ. 

За його словами, зараз окупанти просуваються до Покровська та Мирнограда. При цьому військовий стверджує, що обидва міста не представляють для них стратегічної чи практичної цінності. Максимум, що з них можна вичавити – політичну заяву.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини