Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли росіяни зможуть взяти Покровськ та Мирноград: що кажуть військові
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли росіяни зможуть взяти Покровськ та Мирноград: що кажуть військові

Військові переконані, що найближчим часом ворог не зможе взяти штурмом Покровськ та Мирноград і цьому є низка пояснень

23 серпня 2024, 14:13 comments2540
Поділіться публікацією:

Практично щодня Сили оборони втрачають якийсь хутір чи селище на Покровському напрямку, повідомив військовий Кирило Сазонов. За його словами, причини ті самі — ворог накриває позиції КАБами, некерованими авіаційними ракетами, снарядами та щільним вогнем РСЗВ.

Коли росіяни зможуть взяти Покровськ та Мирноград: що кажуть військові

Покровськ

"Плюс такої кількості живої сили вони давно ніде не кидали у бій. Потік практично безперервний із тилу на передову і далі до Кобзона. За кількістю боєприпасів у них зберігається велика перевага, а кілька F-16 не спромоглися повністю закрити небо", — зазначив військовий.

За його словами, зараз окупанти просуваються до Покровська та Мирнограда. При цьому військовий стверджує, що обидва міста не представляють для них стратегічної чи практичної цінності. Максимум, що з них можна вичавити – політичну заяву.

"Противник не зможе взяти штурмом Покровськ та Мирноград. У найближчій перспективі – точно ні. Обидва міста не такі маленькі з великою кількістю забудови і промислових об'єктів. Штурми промзон завжди довго і великі втрати. Порівняти все це в щебінь, як вони люблять — теж дуже довго. Покровськ не менший за Бахмут і Авдіївку – згадайте, скільки часу та ресурсів вони витратили тоді. Подивіться на маленький Часів Яр, який вони штурмують уже півроку. Зайшли та вперлися. Незважаючи на великі втрати, застрягли", — заявив Сазонов.

За його словами, агломерація Покровськ-Мирноград набагато більша і ворогові реально не по зубах. При цьому військовий вважає, що спроби штурмів все ж таки будуть, але вже не "за будь-яку ціну", оскільки у ворога виникли проблеми з резервами.

"Кордони Донецької області у них пріоритетні, але головна проблема це агломерація Костянтинівка-Дружківка-Краматорськ-Слов'янськ. Для тиску на неї із заходу достатньо вийти до Покровська та Мирнограда, перерізавши трасу "Покровськ – Костянтинівка". Для цього штурмувати Покровськ не потрібно", — наголосив Сазонов.

Також він закликав звернути увагу на Селидове на півдні та українські селища до Костянтинівки.

Не захопивши ці фланги лізти до Покровська самогубство. Буде безперервний обстріл штурмових підрозділів та їхньої логістики одразу і котел пізніше", — зазначив Сазонов і додав, що найближчим часом місто буде під постійним обстрілом.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни прориваються до Покровська, місто готується до оборони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини