Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після Покровська РФ може розпочати наступ на два обласні центри України: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Після Покровська РФ може розпочати наступ на два обласні центри України: деталі

За інформацією The Economist, Росія наближається до Покровська, місто готується до "нового етапу"

23 серпня 2024, 10:38 comments11561
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська посилюють свої підрозділи поблизу міста Покровськ та мають стратегічну мету його захопити. Але після цього росіяни не мають наміру зупинятися. Адже захоплення Покровська відкриває плацдарм для наступу на Дніпро та Запоріжжя. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Economist".

Після Покровська РФ може розпочати наступ на два обласні центри України: деталі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Журналісти пишуть, що Покровськ готується до нового "неприємного етапу війни". Росія розглядає його захоплення як стратегічну мету, адже це місто відкриває плацдарм для наступу на Дніпро та Запоріжжя.

Як стверджують у статті, управління поліції та місцева адміністрація виїхали з міста, два супермаркети закрилися. Місцеві стоять у чергах біля банків та пенсійних відділень, деякі прислухаються до закликів влади та евакуюються з міста.

"Відхід України з Авдіївки у лютому та невдала ротація у сусідньому Очеретино у травні створили основу для наступу на Покровськ. Наразі російські війська знаходяться за 10 км від міста" – йдеться у матеріалі.

Журналісти зазначають, що українське командування по-різному пояснює наступ росіян. Дехто каже, що снарядів не вистачає, а ворог пускає вдесятеро більше. Інші вказують на російську тактику – невеликі атаки піхоти, керовані бомби, нові види електронної боротьби. Але, схоже, в основі краху лежить виснаження та проблеми з живою силою.

The Economist також пише, що спочатку, коли Україна розпочала наступальну операцію в Курській області, була надія, що Росія перемістить свої сили з Покровського напрямку, втім, цього не сталося. Натомість РФ лише посилила свої війська поблизу міста.

Читайте також на порталі "Коментарі" — план Путіна починає сипатись: що заважає окупантам просуватися на Покровському напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини