Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна готує комплексну операцію зі звільнення Криму. Що вона передбачає
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готує комплексну операцію зі звільнення Криму. Що вона передбачає

Кримський міст буде знищено і Україна працює в цьому напрямі, про це в ефірі «24 каналу» заявив колишній очільник Служби внутрішньої розвідки Микола Маломуж. За його словами, попереду комплексна робота

6 березня 2024, 17:32
Поділіться публікацією:

Окупанти добре захистили Кримський півострів з допомогою ракетних комплексів "Панцир", С-400, протидронових систем та РЕБів. Мають там протикорабельні ракети та зенітно-ракетні комплекси. Проте, як відзначає Микола Маломуж, Україна зараз знаходиться у процесі підготовки операції зі знищення Кримського мосту.

Україна готує комплексну операцію зі звільнення Криму. Що вона передбачає

Кримський міст є незаконною конструкцією

За його словами, в першу чергу, Україна повинна виявити багато ліній і систем ППО загарбника.

При цьому Маломуж вважає, що нанести комплексні удари по Кримському мосту можна з допомогою ракет типу Storm Shadow українського виробництва. Також, за його словами, можна використати і оригінальні Storm Shadow чи SCALP, оскільки Збройні сили мають дозвіл застосовувати їх на території України, а Крим є власне українською територією.

Маломуж підкреслив, що станом на сьогодні Україна цілком готова до того, аби завдати потужних ударів по Кримському мосту, і пробити ворожі системи ППО і РЕБ.

При цьому експерт припустив, що ЗСУ завдадуть удару по Кримському мосту, коли буде проводить стратегічна операція по входу у Крим. В її рамках також будуть знищені протиповітряна оборона окупантів, пускові установки та аеродроми.

"Ми до цього рухаємося",
- сказав Маломуж.

Правда, за його словами, щоби плани втілилися у життя, необхідно проробити велику роботу. Також, експерт підкреслив, що до цього часу необхідно отримати зброю та відпрацювати нові наступальні стратегії у війні.

"Це перспектива після південної успішної операції",
— підкреслив Маломуж.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна уже завдавала удару по Кримському мосту. Він навіть на якийсь час був закритий для проїзду. Окрім того, у ЗСУ підкреслили, що окупанти уже морально готові до того, що рано чи пізно Кримський міст все ж буде зруйновано.

лл



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини