Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія змирилася із втратою Кримського мосту. У ЗСУ розповіли, що на це вказує
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія змирилася із втратою Кримського мосту. У ЗСУ розповіли, що на це вказує

РФ розпочала будувати залізницю на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей, щоби не допустити повної блокади Криму у разі руйнування Кримського мосту, повідомила в ефірі телемарафону Наталія Гуменюк

27 лютого 2024, 14:52
Поділіться публікацією:

Як повідомила керівник прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, окупанти почали опікуватися так званими альтернативними маршрутами до тимчасово окупованого півострова. Очевидно, каже Гуменюк, у Росії дослухалися до слів очільника ГУР Міноборони Кирила Буданова про те, що Кримський міст є зайвою конструкцією, тому він має бути зруйнований.

Росія змирилася із втратою Кримського мосту. У ЗСУ розповіли, що на це вказує

Наталія Гуменюк

Якщо ворогу вдасться організувати залізне сполучення із Кримом, то він зможе забезпечувати поставки підсилення і озброєння і боєприпасів і особового складу.

При цьому Гуменюк додала, що новим планам загарбника можна протидіяти з допомогою далекобійної зброї.

Разом з тим голова Офісу президента Андрій Єрмак підкреслив, що Крим потрібно деокупувати та демілітаризувати, оскільки це є єдиним способом гарантувати безпеку всієї Європи. За його словами, наразі анексований півострів залишається знаряддям агресії. Як підкреслив Єрмак, у планах країни-агресора півострів завжди мав одну-єдину роль – бути військовою базою. Саме тому, додав голова Офісу президента, Україна і наполягає на цілковитому відновленні територіальної цілісності України.

При цьому відомо, що на думку німецьких політиків, Кримський міст можна було б знищити за допомогою далекобійних ракет Taurus. Саме тому вони, як і Україна, неодноразово закликали канцлера Олафа Шольца передати ці ракети Києву. Разом з тим, канцлер поставив в цьому питанні остаточну крапку. Він заявив, що на порядку денному немає питання про передачу Україні далекобійних ракет. Шольц пояснив, що такі дії могли би втягнути Німеччину у війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини