Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна готова вдарити по Росії та Білорусі: коли це станеться – що стримує ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова вдарити по Росії та Білорусі: коли це станеться – що стримує ЗСУ

Українські військові вже показали, що можуть прицільно бити по військовим об'єктам в глибокому тилу ворога

12 липня 2022, 11:45 comments1934
Поділіться публікацією:

Україні потрібно дозволити завдавати ударів по військових об'єктах на території РФ, Республіки Білорусь (РБ) та тимчасово окупованого Криму. Про це в Twitter написав радник урядової комісії США з безпеки та співробітництва в Європі Пол Массаро. Чи згодні з таким твердженням? Із цим питанням видання "Коментарі" звернулося до експертів.

Україна готова вдарити по Росії та Білорусі: коли це станеться – що стримує ЗСУ

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

На цьому етапі війни не треба заважати путіну самому бомбити Вороніж

Політолог Володимир Цибулько впевнений, що з погляду військового права Україна має можливість завдавати поразки тим засобам, які атакують її з будь-якої території.

"Але війна, яку веде РФ проти України, має ще й багато ознак гібридної війни, тому до певного часу ЗСУ не завдають декларативних ударів по території РФ чи РБ, – пояснює експерт. – Утім, у гібридній війні ніхто не скасовує гібридні інструменти. Тому і виникає на території РФ якщо не "бавовна" ("бавовна"), то непогашена цигарка. На цьому етапі війни не треба заважати путіну самому бомбити Вороніж".

На думку Володимира Цибулька, удари по території окупанта – це більш декларація. І згодом, коли треба буде розірвати логістичні ланцюжки, такі удари з боку України можуть бути цілком реалістичними.

Москві дають чіткий сигнал: її не просто не бояться, а готові піднімати ставки

Виконавчий директор у Центрі прикладних політичних досліджень "Пента", політичний експерт Олександр Леонов міркує так:

"Безумовно, після початку повномасштабного вторгнення росіян Україна має повне право завдавати ударів по військовій інфраструктурі на території Росії та Білорусі. Адже звідти завдають масованих ударів по українських містах. Територія цих країн використовувалась і сьогодні використовується для ведення агресивної війни проти України. Тому не завдання нами ударів по території агресора (хоч міжнародне право – на боці України) дає йому серйозні військові переваги".

Олександр Леонов вважає знаковим, що сьогодні на Заході вже відкрито говорять про необхідність дати Україні можливість завдавати ударів по території Росії західною зброєю. А той же колишній командувач військами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав назвав нещодавно Кримський міст легітимною метою для ЗСУ.

"Таким чином Москві дають чіткий сигнал: її не просто не бояться, а й готові піднімати ставки. Якщо на початку війни кремль погрожував завдавати ударів по конвоях зі зброєю НАТО і території країн, звідки цю зброю постачають, погрожував розпочати ядерну війну у відповідь на "пекельні санкції", то тепер так само грають уже з росією, – зазначає експерт. – Спершу Литва, а тепер і Естонія блокують Калінінградську область. Ситуація поступово змінюється на гірший для країни-агресора бік. У тому числі щодо можливості Росії загрожувати і шантажувати країни НАТО і ЄС".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ракетні удари по Миколаєву – у вогні медустанови та житлові будинки: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/

Новини