Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна готова припинити бойові дії вздовж фронту: що хоче в обмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова припинити бойові дії вздовж фронту: що хоче в обмін

Київ хоче отримати західні гарантії безпеки, схожі на те, що США надали Японії, Південній Кореї та Філіппінам

сьогодні, 11:31
Поділіться публікацією:

Активність президента України Володимира Зеленського зараз спрямована насамперед на те, щоб знайти рішення, яке забезпечить мир для України та захистить її від майбутніх агресій з боку РФ. Президент зазначив, що Україна має реальну можливість досягти миру та стабільності вже восени та взимку. Він наголосив, що ситуація на фронті відкриває можливості для рішучих дій, щоб закінчити війну до 2025 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише італійська газета Corriere della Serе.

Україна готова припинити бойові дії вздовж фронту: що хоче в обмін

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що зараз українські війська мають чисельну перевагу на Донбасі, але ситуація навколо прориву в Курську область є напруженою. Ситуація стала вельми нестабільною, бо українські війська опинилися у певній ізоляції на території Росії, що обмежує можливості перекинути додаткові сили на Донбас.

Водночас, зазначають автори матеріалу, Київ не може піти на те, щоб наказати – завершити операцію. Адже її завершення може коштувати Україні значно дорожче, оскільки є ризик, що російські війська можуть закріпитися на Сумщині.

"Зеленський зараз хоче переконати європейців саме на політичному рівні. Він, наприклад, знає, що ніколи не зможе офіційно відмовитися від окупованих територій. Однак він був би готовий до припинення вогню вздовж поточної лінії – без визнання нового офіційного кордону – в обмін на певні зобов'язання Заходу", – йдеться у матеріалі.

ЗМІ зазначає, йдеться про західні гарантії безпеки, схожі на ті, що США надали Японії, Південній Кореї та Філіппінам. Однак ці зусилля ускладнюються тим, що російський диктатор Володимир Путін незадоволений захопленими територіями. Кремль прагне дестабілізувати Україну та політично контролювати її. Оборонний бюджет Росії продовжує зростати і в 2025 досягне 130 мільярдів доларів. Дохід від експорту нафти у 2024 році перевищить показники, які були до війни. Поки санкції не послаблять російську військову машину, Путін не має причин розпочинати мирні переговори.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході прогнозували: скільки ще ЗСУ зможуть утримувати території в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини