Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Україна готова до переговорів" з РФ: в ОП відповіли, як вони мають відбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

"Україна готова до переговорів" з РФ: в ОП відповіли, як вони мають відбутися

В Офіісі президента наголошують, що Росію ще треба змусити почати реальні перемовини.

30 липня 2024, 19:05
Поділіться публікацією:

Україна готова до мирних переговорів з Росією, але виключно на підставі міжнародного права, як зазначив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю NV.

"Україна готова до переговорів" з РФ: в ОП відповіли, як вони мають відбутися

Михайло Подоляк (фото з відкритих джерел)

"Російська пропаганда витрачає багато коштів на те, щоб створити враження, що війна йде, але ми готові до переговорів, а Україна не готова до переговорів. Ні, Україна готова до переговорів — це головний пункт. Тобто переговори безумовно потрібні, але важливо на яких умовах і підставах вони будуть проводитися. І тут Україна чітко говорить: 'Так, давайте вести переговори на умовах, які спираються на міжнародне право як концепцію'. Головне з цієї концепції — це територіальна цілісність, суб'єктність, і суверенітет держави," – каже Подоляк.

Він також наголосив, що переговори будуть плідними лише за умови, якщо застосовуватимуться інструменти примусу агресора до миру. Це включає постачання зброї Україні, скасування будь-яких обмежень на удари по інфраструктурі війни, яка знаходиться в глибині Росії, посилення економічних санкцій, щоб підвищити ціну війни для Росії, та дипломатичну ізоляцію Російської Федерації.

"Це постачання зброї Україні. Її має бути набагато більше, зокрема треба скасувати будь-які обмеження — неформальні чи формальні — на нанесення ударів по інфраструктурі війни, яка знаходиться на будь-якій відстані вглиб Російської Федерації. Друге — це економічні санкції. Вони мають працювати набагато більш об'ємніше, ніж сьогодні. Ціна війни для Росії має зростати. І третє — це те, чого, на жаль, поки що не існує, це не використовується — дипломатична ізоляція. Російська Федерація не може головувати, наприклад, у Радбезі ООН, не може використовувати ті чи інші майданчики," – підкреслив Подоляк.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи відбудуться між Зеленським і Путіним прямі переговори. Дуже сумнівно, що між президентом Володимиром Зеленським та кремлівським диктатором Володимиром Путіним відбудуться прямі переговори, заявив в ефірі Freedom політолог Ігор Рейтерович. При цьому він відзначає, що все ж одним із ключових моментів є питання посередників, які мають  взяти на себе певні гарантії, що сторони будуть дотримуватися того, про що вони домовляться. Рейтерович каже, що наразі він не бачить країни, яка одночасно готова поручитися і за Україну, і за Росію.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини