Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чи відбудуться між Зеленським і Путіним прямі переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи відбудуться між Зеленським і Путіним прямі переговори

Найбільш ймовірно, що будуть переговори між представниками України та РФ

26 липня 2024, 15:57 comments3099
Поділіться публікацією:

Дуже сумнівно, що між президентом Володимиром Зеленським та кремлівським диктатором Володимиром Путіним відбудуться прямі переговори, заявив в ефірі Freedom політолог Ігор Рейтерович.

Стало відомо, чи відбудуться між Зеленським і Путіним прямі переговори

Переговори України і РФ

"Жодних прямих переговорів між Зеленським і Путіним не може бути. Найімовірніше, будуть представники України та Росії. Можливо, це будуть парламентарії. Це логічно з погляду навіть того збоченого представництва, яке є у Росії. У парламенту РФ трошки більше легітимності, ніж, наприклад, у того ж Путіна", — відзначив експерт.

При цьому він відзначає, що все ж одним із ключових моментів є питання посередників, які мають  взяти на себе певні гарантії, що сторони будуть дотримуватися того, про що вони домовляться. Рейтерович каже, що наразі він не бачить країни, яка одночасно готова поручитися і за Україну, і за Росію.

У свою чергу політолог Тарас Загородній відзначив, що кремлівський диктатор Путін своєю заявою напередодні Саміту миру у Швейцарії фактично відрізав собі будь-які шляхи для переговорів. Справа у тому, що його базова вимога полягає в тому, що Україна повинна покинути Запорізьку, Херсонську та Донецьку області і провести міжнародну конференцію, яка це все зафіксує і так далі.

"Те, що Путін запропонував, це Мюнхенська угода 1938 року, коли Велика Британія, Франція, Італія разом із Німеччиною фактично розділили Чехословаччину. Усе це все одно закінчилося грандіозною війною, продовженням експансії Гітлера. Оскільки це заявив Путін, а не другорядні чиновники, це означає, що назад шляху немає. Тобто або змінюється Путін, або Україна буде в обороні, буде знищувати російську енергетику, щоб довести агресора до хаосу. Будь-яка домовленість потребує силового підтвердження", — заявив Загородній.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ закликають Україну не тягнути з переговорами, бо Київ не отримає кращих пропозицій ніж ті, які вже озвучив Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини