Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна експортувала майже 2 млн тонн продовольчих продуктів і цим знизила світові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна експортувала майже 2 млн тонн продовольчих продуктів і цим знизила світові ціни

Світові ціни почали знижуватись на фоні деблокації українських портів.

3 вересня 2022, 20:46
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Продовольча організація ООН ФАО порахувала, що ціни на деякі продукти знизились. Серед них присутні зернові, олія, м'ясо, цукор та молочні вироби. Серед основних причин організація називає угоду між Україною та РФ, яка дозволила рух українських суден з заблокованих портів. Про це пише "Голос Америки".

Україна експортувала майже 2 млн тонн продовольчих продуктів і цим знизила світові ціни

Україна експортувала майже 2 млн тонн продовольчих продуктів. Фото з відкритих джерел

Хоча ціни і знизились у порівнянні з попередніми місяцями, але вони все одно вищі на 8% ніж були минулого року.

Як пише видання, хоч угода сприяла вивезенню зерна, але поки Україна змогла вивести за минулий місяць тільки четверту частину того, що вивозила у минулі роки. Українське зерно на різних судна 2 вересня було відправлено в кілька європейських країн, серед них Греція, Нідерланди та Іспанія. Зерно також попливло до Єгипту, Туреччини та Індії. Ще відправку кількох суден було назначено на інші дні. Їх вантаж потрапить до Китаю.

Станом на початок вересня Україна відправила 1 766 531 тонну продовольства з трьох головних портів країни. На це знадобилося 160 рейсів.

Цікаво, що експорт російської пшениці знизився на 22% в останні 2 місяці літа, і це попри рекордний врожай у РФ.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про український човен, який сів на мілину поблизу Стамбулу. Несправність відбулась у кермі судна. На човні знаходилось 3000 тонн української кукурудзи. Судно під ім'ям Lady Zehma прямувало до Італії.

Також, "Коментарі" писали про реакцію Папи Римського на створення зернового коридору. Він назвав це знаком надії, а також кроком, який показує, що є шанси на діалог між двома ворогуючими країнами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини