Головна Новини Суспільство Війна з Росією Папа Римський - про розблокування зернового коридору та "знак надії" для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський - про розблокування зернового коридору та "знак надії" для України

Він побажав в молитві, аби вдалося покласти край бойовим діям на українській землі

7 серпня 2022, 19:45
Поділіться публікацією:

У Ватикані папа Римський Франциск вітає  те, що таки вдалось розблокувати деякі українські порти, щоб експортувати зернові.

Папа Римський  - про розблокування зернового коридору та "знак надії" для України

Папа Римський бачить “знак надії” в розблокуванні експорту українського зерна (фото з відкритих джерел)

Видання Vatican News повідомляє, що  він висловлює свою думку, що  такий крок — свідчення, що є можливості  вести перемовини, які надалі зможуть привести до закінчення війни.

Коли тривав перший  заклик після прочитаної  молитви "Ангел Господній" сьогодні, 7 серпня, глава всіх католиків   у своїй промові  згадав про ситуацію на  Україні і висловив свої  побажання щодо "тривалого та справедливого миру". 

Звертаючись до прочан які прийшли у Ватикан,  папа Франциск зазначив, що  розблоковані "зернові коридори" — це -"знак надії".

"Я хотів би із задоволенням привітати відправку з портів України перших кораблів, завантажених зерновими. Цей крок показує, що можливо вести діалог та досягати конкретні результати, корисні для всіх. А тому ця подія постає перед нами також як знак надії, тож від щирого серця бажаю, аби слідуючи цим шляхом, вдалося покласти край бойовим діям та прийти до справедливого та тривалого миру", — наголосив глава католиків у Ватикані.

Важливо,що  як повідомляли українські медіа, 22 липня у Стамбулі була підписана угода про розблокування портів України -  "Одеси", "Чорноморська" та "Південного" для  того, щоб вивозити на експорт українське зерно та іншу  аграрну продукцію. Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та керівник оборонного відомства РФ Сергій Шойгу підписали окремі однакові угоди з ООН та Туреччиною.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  Коли може закінчитись війна в Україні: думки експертів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

8 серпня 2022, 07:51

папа римский может с такой же радостью сообщать о концерте Монатика или рождении черепашек в зоопарке. Главное - позитив! А при чем тут папа? Не пора ли в музей? Чучелом последнего папы.


Новини