Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна дуже ризикує: ЗМІ назвали головну небезпеку посилення мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна дуже ризикує: ЗМІ назвали головну небезпеку посилення мобілізації

Аналітики NYT вважають, що Україна має знайти баланс між мобілізацією та ризиком знищення цілого покоління

11 квітня 2024, 16:15 comments1934
Поділіться публікацією:

Нині в Україні частка чоловіків віком від 20 до 30 років є найменшою в історії країни. Армія відчайдушно потребує людей, оскільки приблизно мільйон діючих військових вже виснажено, ще десятки тисяч не повернулися з поля бою або отримали серйозні поранення. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

Україна дуже ризикує: ЗМІ назвали головну небезпеку посилення мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Здорові чоловіки віком до 30 років, які становлять основу більшості армій, є частиною найменшого покоління в сучасній історії країни. Україна має знайти баланс між необхідністю протистояти безперервному російському наступу, збільшуючи кількість війська та ризиком знищення цілого покоління", — йдеться у статті .

Зазначається, що різке падіння народжуваності в Україні протягом перших десятиліть після розпаду СРСР відбулося внаслідок краху економіки та різкого зростання рівня смертності серед старшого покоління чоловіків – переважно від нелікованих серцево-судинних захворювань, алкоголізму та травм на робочому місці.

У матеріалі йдеться про те, що з 2021 по 2023 рік кількість народжень в Україні скоротилася майже вдвічі. Експерти кажуть, що велику роль у демографічній ситуації відіграє саме виїзд жінок за кордон – за даними Євростату, виїхали близько 800 тисяч українок віком від 18 до 34 років.

"Рішення Зеленського закликати чоловіків, починаючи з 25 років, ризикує ще більше зменшити це невелике покоління українців", — йдеться у статті.

Журналісти наголошують, зниження призовного віку загрожує ще більшим скороченням молодого покоління. Тим часом, на окупованих територіях загарбники закликають українських чоловіків воювати вже з 18 років.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чим завершилася епопея навколо нового мобілізаційного законопроекту: чого чекати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини