Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна чекає на Abrams від США, а Росія снаряди від КНДР: чи вплине це на хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна чекає на Abrams від США, а Росія снаряди від КНДР: чи вплине це на хід війни

Три десятки американських танків Abrams дозволять покращити винищення ворога тільки в якійсь одній локації

9 вересня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Поки Україна чекає на постачання у вересні від США 31-го обіцяного танка "Abrams", Росія активно веде переговори з Північною Кореєю, умовляючи Пхеньян розпочати постачання снарядів і боєкомплекту для артилерійських систем, яких так потребують окупанти на фронті. Чи змінить нова зброя ситуацію на фронті? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Україна чекає на Abrams від США, а Росія снаряди від КНДР: чи вплине це на хід війни

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Снаряди Північної Кореї не допоможуть Росії

Політолог Володимир Фесенко в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив думку, що навіть якщо КНДР погодиться на постачання Росії снарядів, це не вплине кардинально на хід війни проти України.

Політолог вважає, що озброєння, яке передасть Москві Північна Корея, зможе лише частково задовольнити снарядний голод російських військ.

"Хід війни це не змінить і не буде для нас катастрофою. Певною мірою посилить російський потенціал, закриє якісь дірки, але в стратегічному плані ситуацію не змінить. Я б більше побоювався не того, що Північна Корея передасть снаряди, а того, що сама Росія нарощує виробництво", – висловився Володимир Фесенко.

Якби нам дали 300-500 танків "Abrams" – тоді справді був би серйозний бронекулак

При цьому військовий аналітик, полковник запасу Петро Черник в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що Україна справді з нетерпінням чекає в найближчі тижні отримати американські танки "Abrams". Ця техніка за своїм функціоналом дуже схожа на німецькі танки "Leopard-2". При цьому, якби Україна могла отримати набагато більше, а не 31 танк, то тоді можна було б вести розмову про можливий перелом ходу війни. А така кількість танків буде достатньою лише для того, щоб покращити в якійсь певній локації винищення противника снарядами із збідненого урану.

Експерт вважає, що серйозний бронекулак міг би вийти, якби Україні передали щонайменше 300-500 танків Abrams. Тоді б обороні росіян точно не привіталося, вони б почала тріщати по всіх флангах і навряд чи встояла б.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять дії Заходу щодо війни в Україні – чому РФ знову загрожує ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини