Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ухилянтів за ґрати чи ні: стало відомо, що пропонують у Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Ухилянтів за ґрати чи ні: стало відомо, що пропонують у Раді

У Раді пропонують скасувати висновок ухилянтів від мобілізації: з'явився законопроект

17 травня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

В українському парламенті пропонують замість позбавлення волі карати людей, які ухиляються від мобілізації на військову службу, штрафами та обмеженням волі. Як передає портал "Коментарі", із цією ініціативою виступив Анатолій Бурмич. Він зареєстрував законопроект "Про внесення змін до статті 336 Кримінального кодексу України щодо встановлення не пов'язаних із позбавленням волі видів покарань" (реєстраційний номер 11260).

Ухилянтів за ґрати чи ні: стало відомо, що пропонують у Раді

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Парламентар пропонує скасувати нині чинну норму, якою передбачено за ухилення від призову на військову службу з мобілізації, на особливий період покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Натомість пропонується замінити це покарання на штраф від 3 тисяч до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 51 тисячі до 85 тисяч гривень). Крім того, пропонуються ще громадські роботи (160-240 годин), виправні роботи (1-2 роки) та обмеження волі (1-2 роки).

Як відомо, за позбавлення волі засуджений ізолюється від суспільства у в'язниці. Однак у разі обмеження волі особа відбуває покарання у виправних центрах і може продовжувати вільно спілкуватися зі своїм оточенням, мати телефон та носити звичний одяг. Хоча певні права та свободи обмежуються, це не призводить до такої ізоляції як у випадку з колонією.

Крім того, засуджений самостійно дістається місця відбування покарання, отримавши відповідний припис. Крім того, зазначені особи можуть проживати зі своїми сім'ями у особистих будинках чи приватних квартирах у межах населеного пункту за місцем дислокації установи. Їм потрібно буде лише у зазначені дні зазначатись у журналі реєстрації. Також особи з обмеженням волі можуть короткостроково виїжджати у справах та складати іспити у навчальних закладах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЦНАП розповіли про нову послугу: що важливо знати військовозобов'язаним після 18 травня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини