Головна Новини Суспільство Війна з Росією Угорщина заявила, що Україна має "шанс на мир": від чого він залежить
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина заявила, що Україна має "шанс на мир": від чого він залежить

В Угорщині заявили про шанси України закінчити війну у випадку президентства Дональда Трампа.

11 липня 2024, 15:18
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що перемога Дональда Трампа на президентських виборах у США стане "шансом на мир" для України. За словами Сіярто, Трамп може змусити Україну до переговорів.

Угорщина заявила, що Україна має "шанс на мир": від чого він залежить

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю інформаційні агенції Reuters очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто розповів, що повернення Дональда Трампа, як президента США, може спричинити поштовх та змусити Україну і Росію до мирних переговорів щодо закінчення війни.

"Я вважаю, що має відбутися дуже сильний зовнішній вплив, щоб змусити їх принаймні вести переговори. У кого є шанс на це в найближчий період? Це тільки президент Трамп, якщо його оберуть", — сказав Сіярто.

За словами угорського міністра закордонних справ, це може бути "шанс для миру" в Україні.

"Ми бачимо шанс для миру, якщо переможе президент Трамп. Ми бачимо шанс для хороших угорсько-американських відносин, якщо президент Трамп переможе", — додав Сіярто.

Нагадаємо, що радники Трампа у червні оприлюднили план закінчення війни в Україні, який передбачає відмову надавати Україні зброю, поки Київ не сяде за стіл переговорів з Москвою. Крім того, "мирний план" Трампа передбачає, що конфлікт закінчиться зупинкою військових дій на лінії фронту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський відреагував на "мирний план" Дональда Трампа щодо закінчення війни в Україні. Крім того, ініціативу колишнього президента США оцінили у Кремлі, де вказали на свої умови закінчення війни.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина заявила про неможливість членства України в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини