Головна Новини Суспільство Війна з Росією Угорщина пом'якшила візовий режим для росіян та білорусів: з'явилася реакція Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина пом'якшила візовий режим для росіян та білорусів: з'явилася реакція Німеччини

Неприйнятно, щоб країна ЄС дозволяла росіянам в'їжджати в країну фактично безконтрольно

4 серпня 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

Німеччина закликала до посилення прикордонного контролю на всіх кордонах ЄС з Угорщиною у відповідь на рішення Будапешта спростити візовий режим для громадян Росії та Білорусі. Про це повідомляє T-online, посилаючись на заяву міністра внутрішніх справ землі Бранденбург Міхаеля Штюбгена.

Угорщина пом'якшила візовий режим для росіян та білорусів: з'явилася реакція Німеччини

Покращення візового режиму для росіян в Угорщині (фото з відкритих джерел)

Штюбген нагадав, що європейські договори дозволяють здійснювати прикордонний контроль у виняткових ситуаціях і зазначив, що інші країни, такі як Австрія, Хорватія, Словаччина та Румунія, також повинні посилити контроль.

"Так само, як ми робимо з Польщею і Чехією, такі країни, як Австрія, Хорватія, Словаччина і Румунія, повинні були б робити те ж саме. Неприйнятно, щоб країна ЄС дозволяла росіянам в'їжджати в країну фактично безконтрольно", – заявив він.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер також наголосила, що ризик російського шпигунства та саботажу є високим з початком війни Росії проти України. Вона підкреслила важливість посилення зусиль щодо захисту від цих загроз і закликала партнерів ЄС не створювати потенційних лазівок для шпигунів.

"Тому всі партнери ЄС повинні активізувати свої зусилля щодо захисту від російського шпигунства і саботажу і не повинні створювати потенційних лазівок", – підкреслила Фезер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що названо країни-союзники України, які найохочіше видають візи росіянам. Те, що безумовним лідером з видачі громадянам РФ віз є Китай не є несподіванкою. Але те, що серед країн, які охоче видають росіянам візи є такі країни, як Італія, Іспанія, Франція, Греція – може здивувати багатьох. 

Зазначається, що найбільше запитів від росіян щодо оформлення бізнес-віз – 70% запитів – надходить саме до країн Євросоюзу. Але якщо вважати кожну країну окремо, то безумовним лідером є Китай. Вже потім йдуть запити щодо отримання французької та італійської віз.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини