Головна Новини Суспільство події Названо країни-союзники України, які найохочіше видають візи росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо країни-союзники України, які найохочіше видають візи росіянам

Росіяни досі постійно просяться до Європи, але лояльних країн лишилося не так багато

1 лютого 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

Те, що безумовним лідером з видачі громадянам РФ віз є Китай не є несподіванкою. Але те, що серед країн, які охоче видають росіянам візи є такі країни, як Італія, Іспанія, Франція, Греція – може здивувати багатьох. Як передає портал "Коментарі", про це пише SchengenVisaInfo.com.

Названо країни-союзники України, які найохочіше видають візи росіянам

Візи росіянам. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що найбільше запитів від росіян щодо оформлення бізнес-віз – 70% запитів – надходить саме до країн Євросоюзу. Але якщо вважати кожну країну окремо, то безумовним лідером є Китай. Вже потім йдуть запити щодо отримання французької та італійської віз.

Загалом, за даними агентства ділового туризму "Російський аероклуб", десятка країн, чиї візи є найбажанішими серед росіян, виглядає так: Китай, Франція, Італія, Індія, Ірландія, Австрія, Швейцарія, Гвінея, Іспанія, Угорщина.

Якщо ж рахувати не візові запити, а саме видані візи, то після Китаю тут лідирують Греція, Угорщина та Іспанія. І якщо Греція та Угорщина видають переважно одноразові візи на весь термін передбачуваної поїздки, то Іспанія зазвичай видає російським бізнесменам багаторазові візи з тривалим терміном дії.

Зазначається, що ці три країни загалом дуже лояльні до процедур оформлення віз росіянам. Вони охоче приймають візові заявки, термін розгляду заявок становить від 15 до 45 робочих днів, а вартість візи – близько 100 євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна обговорює з Європейським Союзом можливість повернення українських біженців. При цьому офіційний Київ не наполягає на тому, щоб уряди європейських країн скорочували допомогу українським втікачам від війни. Про це, відповідаючи на запитання, чи Київ справді тисне на ЄС для повернення біженців, заявила віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини