Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ударів КАБами може стати менше: як протидіє Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ударів КАБами може стати менше: як протидіє Україна

Плануючі авіабомби агресора стали однією з основних проблем ЗСУ останнім часом

1 травня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Україна, схоже, почала полювання на склади з російськими "крилатими" авіабомбами, які стали великою проблемою для ЗСУ в останні місяці. Як передає портал "Коментарі", про це пише Business Insider, аналізуючи останні удари дронів по російській території.

Ударів КАБами може стати менше: як протидіє Україна

КАБ. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що авіабомби, що планують, вкрай важко перехопити в польоті, а скидають їх з літаків далеко за межами радіусу дії українських систем ППО. Тому для протидії цій загрозі треба бити літаками на аеродромах, або безпосередньо по складах з бомбами.

Аналітики припускають, що саме це й сталося минулої суботи, коли десятки дронів-камікадзе вдарили по аеродрому "Кущовська", де базуються російські винищувачі Су-34 та Су-35, які щодня використовуються для завдання ударів по українських передових позиціях з використанням саме плануючих бомб.

За даними британської розвідки, кадри з місця цього удару свідчать, що дрони потрапили до складу з комплектами плануючих бомб. Хоча поки що невідомо, чи були при цьому пошкоджені самі літаки.

"Здатність України перешкоджати російській тактичній авіації, зокрема використанню плануючих бомб, є ключовою для ширшої оборони лінії фронту", — зазначили у британській розвідці.

Автор публікації зазначає, що суботній удар по авіабазі "Кущовська" — не перший випадок, коли Україна атакує російські авіабази, де розташовані літаки, здатні скидати плануючі бомби. На початку квітня Україна влаштувала потужну атаку безпілотників на авіабазу Морозовськ під Ростовом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як змінюватиметься ситуація на фронті найближчим часом: що важливо для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини