Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удари західною зброєю по РФ: чи зупинить це військові дії на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари західною зброєю по РФ: чи зупинить це військові дії на Харківщині

Окупанти і далі намагатимуться прориватися на Харківщині, але тепер виконати поставлені завдання їм буде набагато складніше

5 червня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Українські захисники завдали удару по ракетному комплексу загарбників С-300, що знаходився на території Бєлгородської області. Однак, як заявив науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Франц-Стефан Гаді у коментарі CNN, удари західними ракетами дозволять Україні "уразити деякі російські базування, склади постачання, центри командування та управління", але на ситуацію на Харківщині це вплине не сильно. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Удари західною зброєю по РФ: чи зупинить це військові дії на Харківщині

Удари по Росії. Фото: з відкритих джерел

"Це не зупинить, а лише ускладнить військові дії окупантів на території Харківської області", — прогнозує Гаді.

Водночас консультант британського Chatham House Матьє Булег сказав, що зміна політики "сама собою не змінить правила гри. Це лише доповнення та додатковий стимул для захисту України".

ЗМІ зазначає, удар по С-300 стався одразу за кілька днів після того, як президент США Джо Байден дав Україні дозвіл завдавати обмежених ударів з використанням американської зброї на російській території навколо Харкова. Натомість Україна може використовувати лише ракети меншої дальності, відомі як GMLRS, які мають радіус дії близько 70 кілометрів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває дипломатична битва за можливість України використовувати західне озброєння по військових цілях на території РФ, а також за появу на нашій території (у тому чи іншому вигляді) військ НАТО. З відповідними закликами до партнерів вкотре звернувся президент Володимир Зеленський. Тиснуть на Адміністрацію Байдена і відомі американські військові, а також статті у низці медіа. Дозволити Україні знищувати агресора на його території закликає президент Франції Еммануель Макрон, генсек НАТО Єнс Столтенберг. У свою чергу російський диктатор Володимир Путін, бачачи розбіжності з цього приводу серед членів Альянсу, лякає Захід глобальною війною. Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Чи партнери перестануть обмежувати Україну, чим фактично підігрують РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини