Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удари вглиб Росії: Зеленський розповів, чи отримала Україна дозвіл
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари вглиб Росії: Зеленський розповів, чи отримала Україна дозвіл

Володимир Зеленський повідомив про відсутність дозволу на використання далекобійної зброї для України.

15 вересня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський заявив, що США наразі не надала дозвіл українським силам використовувати далекобійну зброю для ударів вглиб Росії. За словами президента, Росія встигла підготуватись і частину військ перемістила трохи далі від кордону, щоб уникнути українських ударів.

Удари вглиб Росії: Зеленський розповів, чи отримала Україна дозвіл

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський в інтерв'ю для програми GPS Фаріда Закарії на CNN розповів про далекобійну зброю. За словами президента, усі країни-партнери України чекають на рішення Сполучених Штатів щодо зняття обмежень на використання західної зброї для ударів вглиб Росії.

"Всі дивляться на рішення США. Усі чекають на такі рішення. Після цього вони самі ухвалюють рішення. Це правда. Отже, ми дуже хотіли використовувати цю зброю й просто атакувати ці літаки на військових базах. Не цивільну інфраструктуру, а військові бази", — сказав Зеленський.

Зеленський пояснив, що росіяни влучають у школи, лікарні, цивільне населення завдяки літакам, які запускають керовані авіабомби. За словами Зеленського, росіяни щомісяця застосовують близько чотирьох тисяч керованих авіабомб. Через ці атаки, Україна втратила 80% енергетичної інфраструктури.  

Президент наголосив, що між ним та світовими лідерами були зустрічі на яких обговорювалось використання далекобійної зброї, однак затримка в цьому питанні дала можливість перемістити літаки на безпечнішу відстань.  

"У нас були офіційні зустрічі і я сказав, що ми чекали занадто довго. Тепер Росія почала відводити свої літаки зі 100-150 кілометрів, з 300 км на 500. Після цього я скажу вам, що тепер нам потрібно більше дозволів", — сказав Зеленський.

На питання, чи отримала Україна дозволи на використання західної зброї для ударів вглиб РФ, Зеленський відповів: "Ні, досі ні".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський відреагував на удар Росії по Харкову.

Також "Коментарі" писав про речника Кремля Дмитрія Пєскова, який заявив, що США вже прийняли рішення щодо далекобійної зброї для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини