Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удари РФ по енергоінфраструктурі України: у США розповіли, чи досяг Путін своєї мети
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари РФ по енергоінфраструктурі України: у США розповіли, чи досяг Путін своєї мети

Аналітики ISW назвали причину нездатності України захистити свою енергоінфраструктуру

27 червня 2024, 08:05 comments1503
Поділіться публікацією:

Найсерйозніший дефіцит критично важливих ракет для систем протиповітряної оборони заважає здатності сил оборони захистити свою критично важливу інфраструктуру від атак з боку Російської Федерації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Удари РФ по енергоінфраструктурі України: у США розповіли, чи досяг Путін своєї мети

Удари по енергетиці України. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що виконавчий директор енергетичного підприємства ДТЕК Дмитро Сахарук в інтерв'ю Kyiv Post заявив, що на кожну ракету-перехоплювач Повітряних сил для захисту від російських ударів по енергосистемі військові агресора мають від п'яти до шести ракет для запуску по Україні.

За його словами, якщо Росія запустить з будь-якої мети в Україні 10 ракет, Силам оборони потрібно буде відповісти щонайменше 12 ракет ППО для ефективного захисту від атаки.

Сахарук підкреслив, що велика різниця між необхідним та фактичним співвідношенням українських засобів ППО та атакуючих російських ракет означає, що нестача ракет-перехоплювачів унеможливлює прикриття об'єктів енергосистеми, які Україна вже відремонтувала чи ремонтує.

У звіті ISW також зазначили, що кампанія повітряних ударів Росії по енергосистемі України вже наклала серйозні обмеження на потужності виробництва електроенергії в країні.

"Російські війська змогли використати нестачу сучасних західних систем ППО для максимального пошкодження енергетичних потужностей країни протягом 2024 року", — йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через нещодавні російські обстріли в Україні зберігається дефіцит в електроенергії. Проте ситуація стане кращою, коли завершаться ремонтні роботи. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла заступник міністра енергетики Світлана Грінчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини