Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удар по Очакову: Стали відомі замисли окупанта
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по Очакову: Стали відомі замисли окупанта

Російські окупанти обстріляли Очаків Миколаївської області. Знищено "могильник" протикорабельних мін. Сотні зруйнованих помешкань, 15 людей поранених

10 січня 2023, 15:18
Поділіться публікацією:

Напередодні під час обстрілу Очакова російські окупанти влучили у свого роду "могильник" протикорабельних мін часів Другої світової війни. Вибух був такої сили, що здригнувся й Миколаїв, який майже за 60 км від місця попадання ракет, пишуть "Коментарі".

Удар по Очакову: Стали відомі замисли окупанта

окупанти влучили у "могильник" протикорабельних мін. Фото ДСНС

"Поруч там із військовою частиною, яку обстрілювали місяцями, був склад старих-старих проти корабельних мін часів Другої світової війни. Їх  залили бетоном і зробили такий собі своєрідний могильник, — розповів у соцмережах начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. — Росіяни чогось вирішили, що це склад боєприпасів і мужньо стріляли туди довго і нудно. І вчора дроговартісними ракетами, нібито "Кинджалами", двома штуками пробили метр бетону, щоб підірвати міни Другої світової".

Кім також сказав, що цих старих боєприпасів було багато, але жодної цінності для окупантів цей склад-могильник не мав. Проте вибух завдав чималої шкоди: зруйновано чи пошматовано багато будівель, вибиті вікна та дахи у більш як 200 житлових будинках та об'єктах соціальної інфраструктури. Також вибуховою хвилею пошкоджено дахи та вікна у населених пунктах Куцурубської, Чорноморської та Березанської громадах.

Дотепер військові ще не підтвердили клас ракет, якими нападники поцілили в Очаків.

Очільник області також повідомив, що 10 січня Миколаївська ОВА вже відправила дві вантажівки листів ОСБ для допомоги постраждалим людям. Громаді оперативно передають будівельні матеріали: шифер, плівку, плити тощо. Також виїхали бригади ремонтників, щоб вистачило й робочих рук.

Від обстрілу 9 січня пошкоджено й лікарню, на території лікарні постраждалих немає. За останньою інформацією, всього кількість поранених — 15 людей, серед них – дворічна дитина. Четверо постраждалих перебувають у лікарнях.

На думку ж начальниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, масований обстріл Очакова – це помста росіян за успіхи ЗСУ на Кінбурнській косі: "Це реакція ворога на наші бойові успіхи: ЗСУ накрили на Кінбурнській косі скупчення військових та техніки росіян. Відповіддю став масовий удар по Очакову".

Гуменюк розповіла, що солдати армії РФ боягузливо заїжджають на Кінбурнську косу, розміщують техніку, стріляють, а потім негайно тікають. Адже розуміють, що отримають відповідь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти готуються до наступу ЗСУ на Маріуполь. В тимчасово окупованому місті зараз понад 30 тисяч росіян, як робітників, так і кадирівців та мобілізованих. Поблизу міста готують оборонні лінії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини