Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удар по Керчі: у США оцінили наслідки для окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по Керчі: у США оцінили наслідки для окупантів

ЗСУ атакували основне ремонтне підприємство ЧФ РФ у тимчасово окупованому Криму

6 листопада 2023, 07:08
Поділіться публікацією:

Українські військові минулої доби атакували морську та портову інфраструктуру росіян на суднобудівному заводі "Залив" у тимчасово окупованій Керчі ввечері 4 листопада. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Удар по Керчі: у США оцінили наслідки для окупантів

Удар по Керчі. Фото: із відкритих джерел

Експерти відзначають, що свіжі супутникові знімки показують, що удар пошкодив корвет проекту 22800 "Каракурт" на верфі, хоча ступінь пошкоджень корабля поки не зрозумілий.

Зазначалося, що завод "Залив" планував збудувати 14 бойових кораблів, призначених для ЧФ у період з 2016 по 2021 рік, серед яких вісім — проекту 22800 "Каракурт". Однак станом на цей рік з верфі було спущено лише три корвети.

Як відомо, судноремонтний завод "Залив" є найбільшою верф'ю у Східній Європі і, ймовірно, основним ремонтним підприємством ЧФ РФ у тимчасово окупованому Криму після успішного удару ЗСУ по "Севморзаводу" у Севастополі 13 вересня 2023 року.

За словами аналітиків, масштаби збитків поки що точно незрозумілі, супутникові знімки дозволяють зробити припущення. На думку експертів, удар, швидше за все, не завдав шкоди, яка б порушила його діяльність у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

За оцінками ISW, з червня 2023 року ЗСУ проводять кампанію зі знищення російської військової інфраструктури в окупованому Криму, насамперед об'єктів ЧФ. Це потрібно для ослаблення здатності російських військових використовувати Крим як плацдарм та тил для російських операцій на півдні України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна чекає від Туреччини пояснень щодо візиту "делегації" з окупованого Криму.

Також видання "Коментарі" повідомляло — яка доля чекає на Крим – чому Чорноморський флот РФ біжить із Севастополя. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини