Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удар по ДніпроГЕС: у британській розвідці розповіли, чи буде продовження
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по ДніпроГЕС: у британській розвідці розповіли, чи буде продовження

Британська розвідка прогнозує, що на Україну чекає серія нових ракетних ударів

22 березня 2024, 14:18
Поділіться публікацією:

Країна-агресор, яка розв'язала повномасштабну війну проти України і сьогодні завдала ракетного удару по критичному об'єкту ДніпроГЕС, продовжить завдавати таких ударів. Як передає портал "Коментарі", такий прогноз озвучили у Міністерстві оборони Великобританії у мережі X (Twitter), посилаючись на дані розвідки.

Удар по ДніпроГЕС: у британській розвідці розповіли, чи буде продовження

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Фахівці розвідки також пояснили, чому росіяни тільки зараз відновили масовані ракетні удари, а раніше взяли паузу, яка тривала більше місяця.

"Цілком можливо, що місячна пауза щодо завдання ударів з авіації далекого радіусу дії була обумовлена ремонтом і питаннями планування. Ймовірно, що санкції обмежили можливості Росії в доступі до ключових компонентів як до літаків, так і ракет", — йдеться в повідомленні.

Водночас, постійні успіхи української системи протиповітряної оборони також, ймовірно, ускладнили планування російських місій.

"Майже напевно, що Росія продовжить завдавати ударів по критичних об'єктах, наскільки це дозволять її літаки, екіпажі та запаси озброєння зі спробою зберігати тиск на український уряд та населення завдяки своїм дистанційним ударним можливостям", — стверджують фахівці.

Британська розвідка зазначає, що це є симптомом затяжної кампанії, оскільки тактична авіація (винищувачі та гелікоптери) продовжують створювати обмежений вплив на загальний перебіг війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ніч проти 22 березня Україна пережила чергову масовану ракетну атаку з боку РФ. На відміну від тієї, що сталася на день раніше, коли ціллю став Київ, тепер летіло по інших містах, причому ціллю стали енергетичні об'єкти. Чому все відбувається саме зараз? Які основні висновки можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини