Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ засмутили росіян заявою про терміни навчання українських пілотів на F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ засмутили росіян заявою про терміни навчання українських пілотів на F-16

Юрій Ігнат заявив, що навчання пілотів на F-16 буде не таким довгим, як сподіваються росіяни

4 серпня 2023, 12:40 comments1874
Поділіться публікацією:

У Повітряних силах підтвердили, що наприкінці серпня має розпочатися навчання українських пілотів на багатоцільових винищувачах F-16. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу в медіацентрі "Україна-Укрінформ" зробив спікер Повітряних сил полковник Юрій Ігнат.

У ЗСУ засмутили росіян заявою про терміни навчання українських пілотів на F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Ми орієнтуємося на кінець літа після старту відправлення пілотів до європейських країн на навчання. Треба розуміти, що воно не буде швидким, але й не буде таким довгостроковим, як сподіваються росіяни", – наголосив Юрій Ігнат.

Він висловив думку, що українські пілоти також швидко навчаться керувати винищувачами F-16, як і українські зенітники опанували Patriot.

Юрій Ігнат підкреслив, єдине – потрібно, щоб весь склад авіаційної коаліції, всі країни-партнери, які мають навчальні центри, тренажери, інструкторів, навчальні бази та літаки, щоб усі вчасно підключилися до процесу, бо Україна не має часу зволікати, потрібно прогнати Через систему навчань безліч людей.

За словами Ігната, потрібно приблизно півроку для того, щоб опанувати західні винищувачі, але в окремих випадках цей термін можна скоротити до 4 місяців.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський заявив, що у серпні точно розпочнеться навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Ще одним найважливішим завданням української дипломатії він назвав постачання ЗСУ далекобійного озброєння, особливо ракет ATACMS, одержати які давно намагається Україна. Чому союзники так катастрофічно повільно дають нам те, що дозволить ефективніше вичавлювати російського агресора з української землі? Які перспективи отримання ЗСУ бойових літаків натовського зразка та ракет дальністю понад 300 км? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини