Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ забили на сполох: вимагають терміново змінити підхід до мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ забили на сполох: вимагають терміново змінити підхід до мобілізації

Офіцер ЗСУ закликав владу сконцентруватися навколо допомоги армії

16 квітня 2024, 21:56 comments13147
Поділіться публікацією:

Політичні та економічні еліти повинні докласти максимум зусиль для допомоги українській армії, інакше друга половина 2024 року може бути непередбачуваною, вважає колишній командир роти 47-ї механізованої бригади, лейтенант ЗСУ Микола Мельник.

У ЗСУ забили на сполох: вимагають терміново змінити підхід до мобілізації

В Україні посилили мобілізацію. Фото з відкритих джерел

"На сьогодні слід визнати простий факт. Всі реформи в ТЦК разом з епопеєю із прийняттям закону про мобілізацію призвели лише до саботажу мобілізації. Втікати від мобілізації стало модно. Хитрі активісти з Одеси, Львова, Києва та інших прекрасних міст створили канали для ухилянтів та переправлення до Польщі і Молдови. Єдина інформаційна політики держави зосереджена на самопишанні та критиці поганих союзників, замість посилення мобілізаційної пропаганди. Місцеві еліти не відчувають уваги (ні пряника, ні палки) з боку влади. Як результат, економічні еліти зосереджені на самозбереженні, політичні — на перерозподілі влади, населення дезорієнтоване, а армія вариться у власному кривавому соку", — наголосив офіцер ЗСУ.

Микола Мельник наголосив, що якщо зараз не сконцентрувати всі зусилля навколо підтримки армії, а саму службу не зробити престижною, то друга половина 2024 року буде непередбачуваною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц не бачить сенсу у відновленні діалогу з російським диктатором Володимиром Путіним, поки триває війна в Україні, а російські війська перебувають на українській території. Шольц заявив, що контакт з Кремлем стане можливий, коли "Росія зрозуміє, що миру під диктовку не буде, а Путін усвідомить, що йому потрібно припинити свою кампанію та вивести війська з України".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що армія Росії готується до великомасштабного наступу у чотирьох українських областях. Про це пише видання Financial Times з посиланням на українських і західних офіційних осіб. За інформацією видання, російський великий наступ може розпочатися наприкінці весни або влітку та може передбачати напад на обласний центр. РФ планує захопити більше територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини