Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ з'являться спеціальні бронежилети
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ з'являться спеціальні бронежилети

Наразі тестують дві моделі бронежилетів для жінок

14 жовтня 2023, 18:38
Поділіться публікацією:

Жінки однієї з військових частин ЗСУ випробовують дві моделі бронежилетів з конструктивно вигнутою пластиною. Нова розробка враховує особливості будови тіла військовослужбовиць. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міноборони України.

У ЗСУ з'являться спеціальні бронежилети

Жіночий бронежилет

"Засоби індивідуального захисту тестуються під час виконання навчально-бойових завдань, що дозволяє максимально наблизити умови використання нової "броні" до бойових", — зазначають в Мінобороні.

Як зазначають військові, центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України проводить таке дослідне носіння вже вдруге, після врахування побажань жінок за результатами першого тестового носіння. Після першого випробування виробники краще врахували антропометричні дані жінок, аби "захисницям було зручно працювати зі зброєю". Вже після досліжного носіння бронежилетів будуть проведені лабораторні випробування, під час яких дослідні зразки будуть випробувати в різних кліматичних умовах.

Жіночі бронежилети, на відміну від чоловічих аналогів, на бічних сторонах мають демпферні вставки — вони забезпечують щільне прилягання до тіла військовослужбовиць та виконують функцію додаткового захисту.

Після завершення випробувань та затвердження еталонних зразків ці бронежилети будуть прийнятими на забезпечення у ЗСУ. 

Станом на 1 березня 2023 року, у ЗСУ працювали 60 538 жінок. Із них 42 898 військовослужбовиць, зокрема 7416 офіцерок, 11 215 сержантсько-старшинського складу, 22 832 солдаток, 1500 курсанток та 18 101 особа цивільного складу.

Нагадаємо, що в умовах негараздів з мобілізацією в Україні заговорили про більше залучення до війська жінок. Зокрема, до 1 жовтня поточного року певні їх категорії зобов'язали стати на військовий облік.

Тим часом, новий наступ росіян на Донбасі: у Байдена оцінили загрозу.

Сирський заявив про новий наступ РФ: яке місто хочуть оточити окупанти.

А Міносвіти розповіло про можливу мобілізацію частини студентів.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини