Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ відреагували на скупчення армії РФ у 100 тис. солдатів на одному з напрямків
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ відреагували на скупчення армії РФ у 100 тис. солдатів на одному з напрямків

Збройні сили пояснили ситуацію зі 100 тис. російських солдатів, які перебувають на сході України.

18 липня 2023, 11:20 comments2296
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий відреагував на потужні сили російської армії у напрямку Куп’янська. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода".

У ЗСУ відреагували на скупчення армії РФ у 100 тис. солдатів на одному з напрямків

Російські солдати. Фото з відкритих джерел

Сергій Череватий пояснює, що це "проблема не нова" і ЗСУ відбивають усі спроби російських сил протиснутись вперед на цьому напрямку.

"Сили оборони вже багато місяців підряд не дають їм жодного прогресу і потужно наносять по них удари. Тобто це не вчора з’явилися 100 тисяч", — сказав Сергій Череватий.

За словами речника Східного управління попри велику кількість російських військ у напрямку Куп’янська, вони неякісно підготовлене та не має мотивації до бойових дій.

Череватий вказав, що російська армія розмістила понад 900 танків у напрямку українських міст Лиман та Куп’янськ. Проте більшість одиниць цієї військової техніки є застарілими радянськими танками, а новітнє озброєння у росіян зустрічається усе рідше, у порівнянні з початком повномасштабного вторгнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командир батальйону, який був одним з "зелених чоловічків", які захоплювали Крим був ліквідований українськими військовими. Ймовірно його вбили разом з російським генерал-лейтенантом Олегом Цоковим під час ракетного удару по скупченню росіян у Бердянську.

Також "Коментарі" писали про в Україні помітили модернізовані шведські танки Stridsvagn 122. Таким чином ЗСУ розширили кількість західних танків у своєму арсеналі, в якому вже присутні німецькі танки Leopard 1, Leopard 2 та британські Challenger 2,



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини