Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ відреагували на скандал навколо військкома з віллою в Іспанії за "білі квитки": що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ відреагували на скандал навколо військкома з віллою в Іспанії за "білі квитки": що відомо

Була призначена перевірка, на час якої військкома усунули від виконання службових обов’язків

1 травня 2023, 22:20 comments6545
Поділіться публікацією:

Оперативне  командування "Південь" відреагувало  на інформацію про очільника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова, до якого є підозри в незаконному збагаченні  через  зловживання своїм службовим становищем. Військкома звинувачують в  тому, що він можливо  брав хабарі за "білі квитки" для призовників, і  саме за ці  кошти нібито  придбав віллу в Іспанії та все інше.

У ЗСУ відреагували на скандал навколо військкома з віллою в Іспанії за "білі квитки": що відомо

Євген Борисов (фото з відкритих джерел)

Заява ОК "Південь"   стосовно  ситуації в Одесі була оприлюднена  в соціальних мережах. В повідомленні наголошується, що командування сприятиме розслідуванню.

"Звинувачення у корупції чи незаконному збагаченні на адресу одного з начальників територіального центру комплектування та соціальної підтримки шкодять високому рівню довіри до Збройних сил України та дискредитують важливий сьогодні процес мобілізації. Збройні сили України беззастережно сприятимуть розслідуванню всіх оприлюднених даних", – зазначено в тексті заяви.

Як стверджують в ОК "Південь", вже була призначена  службова і профільна перевірки за напрямками, що курують відповідні  структури. Військкома Одеської області  на час цих перевірок усунуто  від виконання службових обов’язків.

"Збереження довіри українського суспільства, унеможливлення подібних випадків недоброчесності в майбутньому, якісна кадрова робота – це важлива складова діяльності Збройних сил України, без якої вкрай важко буде здобути Перемогу над ворогом", – йдеться  в тексті  заяви ОК "Південь".

Ще там  закликають  громадян  дочекатись результатів перевірки та оприлюднення інформації компетентними органами. У випадку, коли  інформація підтвердиться – "не ототожнювати дії окремих персоналій з усією армією, яка лишається вірною присязі і гідно служить народу України".

Нагадуємо, що одеський військком Євген Борисов  став головною особою  корупційного скандалу  в останні дні квітня,  саме тоді колишній депутат Верховної Ради Ігор Мосійчук оприлюднив в своєму Telegram-каналі інформацію про  куплене  військкомом   елітне майно за кордоном в час, коли триває повномасштабна війна  РФ в Україні. Ігор Мосійчук  висловив звинувачення Одеському  військкому  стосовно того, що він витратив мільйони євро на європейську нерухомість  та елітні автомобілі.

Борисов  купив віллу в Марбельї, Іспанія, за 3 млн 950 тис. євро і оформив її на  матір-пенсіонерку. Ще він  купив в тому ж місті офіс вартістю до 2 млн євро, який оформлений на його дружину.

Сам керівник Одеського ТРК, як стверджує  Мосійчук, відпочивав у Марбельї від 22 грудня 2022 року до 18 січня 2023 року, в час дії воєнного стану в нашій  країні.

Ще   колишній нардеп розказав, що Борисов купив в Європі  елітний позашляховик і оформив авто, як "гуманітарну допомогу".

Ігор Мосійчук звинувачує   військкома з Одеси, що він ніби реалізував "білі квитки" і крав  із забезпечення військових. Звідси  в нього з’явились  кошти на  елітну нерухомість. Ще екснардеп  повідомив, що син Борисова є співробітником Одеського управління  СБУ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Черкасах троє працівників ТЦК побили цивільного через повістку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини