Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, що зараз відбувається в окупованій Авдіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, що зараз відбувається в окупованій Авдіївці

В останню добу спостерігалася підвищена активність ворога на Мар'їнському та запорізькому напрямках

19 лютого 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

В Авдіївці росіяни проводять "зачистку". Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

У ЗСУ розповіли, що зараз відбувається в окупованій Авдіївці

Авдіївка. Фото: з відкритих джерел

"Росіяни зараз проводять перегрупування після досягнутої мети в Авдіївці. Вони проводять "зачистку" в Авдіївці. Тому що це місто, значна територіальна одиниця", — розповів військовий.

Також Лиховій висловив припущення, що окупанти, ймовірно, перекидатимуть якісь підрозділи на інші напрямки, але поки що минув досить короткий час, щоб це сталося. Водночас, за його словами, в останню добу спостерігалася підвищена активність ворога на Мар'їнському та Запорізькому напрямках.

За словами військового, на Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Георгіївки, Перемоги та Новомихайлівки. Там ворог за добу 18 разів намагався прорвати оборону наших військ. А на Запорізькому напрямку противник 10 разів безуспішно намагався атакувати позиції Сил оборони у районі Роботиного. На цьому напрямі ситуація динамічна, ворог завдає великої вогневої поразки. Додам, що після позавчорашньої спроби атаки значною кількістю бронетехніки, яка була відбита, і коли багато танків, бронемашин та живої сили противника було зменшено, ворог і на цьому напрямі перейшов до своєї звичної тактики малих штурмових груп із додаванням бронетехніки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під неймовірним натиском противника, який стирав Авдіївку з землі ракетами, снарядами та бомбами, а також мав колосальну чисельну перевагу, українські військові залишили місто, відійшовши на заздалегідь підготовлені позиції. Втрати росіян за місяці штурму, який було розпочато у жовтні минулого року, становили близько 400 одиниць важкої техніки, а також десятки тисяч людей. Як зазначав заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін, таких втрат, як у боях за Авдіївку, росіяни, схоже, ще ніде не зазнавали. Які висновки з битви за Авдіївку можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 лютого 2024, 16:28

А пастки встановити не здогадались? Чи таким і був задум, не шкодити ворогу?


Новини