Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, що насправді відбувається з оборонними рубежами на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, що насправді відбувається з оборонними рубежами на фронті

Інженерні війська і вдень, і вночі виконують титанічну роботу, зводячи оборонні рубежі, про це в ефірі телемарафону повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій

4 березня 2024, 20:09 comments1155
Поділіться публікацією:

Як повідомив Дмитро Лиховій, інженерні війська ще у грудні почали будувати оборонні споруди біля Авдіївки, робота в цьому напрямку ведеться і досі.

У ЗСУ розповіли, що насправді відбувається з оборонними рубежами на фронті

Дмитро Лиховій

“Якщо ворог хоче знайти свою смерть на Авдіївському напрямку, хай наступає там, де на другому рубежі оборони нібито немає укріплень",
— відзначив Лиховій.

При цьому він визнав, що будівництво фортифікаційних споруд насправді є комплексним питанням, адже є різні лінії оборони, які знаходяться ближче або навпаки далі від лінії бойового зіткнення.

Як додав Лиховій в цьому питанні не все відбувається гладко, проте процес все ж триває. Також він підкреслив, що спорудженням оборонних рубежів займаються обласні військові адміністрації, командування сил підтримки Збройних сил, а також інженерні підрозділи самих бойових механізованих піхотних бригад.

За словами військового, дійсно, оборонних рубежів багато не буває. Проте, додає він, це не може бути стіна, як у "Грі престолів", адже це просто нереально зробити.

При цьому Лиховій стверджує, що все створена і посилюється мережа запасних позицій. За його словами, мова йде про взводні опорні пункти, розгалужені зигзагоподібні траншеї завдовжки сотні метрів з вогневими ячейками, з щілинами перекриття, подекуди із капсулами безпеки. Окрім того, додав Лиховій, також встановлені мінні загородження.

Тобто, підкреслив військовий, оборонні рубежі є, і вони зможуть зупинити ворога у разі намагання просунутися далі територією України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку західних журналістів, в Україні немає хороших оборонних рубежів, бо влада думала не про їх будівництво, а про контрнаступ. Про відсутність оборонних споруд також повідомляв і військовий журналіст Юрій Бутусов.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини