Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, чому великі втрати серед новобранців
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, чому великі втрати серед новобранців

Втрати новобранців після прибуття на фронт сягають 50-70%

сьогодні, 00:30
Поділіться публікацією:

Одразу після прибуття на фронт новобранці ЗСУ втрачають убитими і пораненими більше половини особового складу.

У ЗСУ розповіли, чому великі втрати серед новобранців

Мобілізовані в ЗСУ несуть значні втрати. Фото з відкритих джерел

Командири ЗСУ розповіли Financial Times, що новобранцям бракує базових бойових навичок і мотивації, а більшість з них починають панікувати під час перших обстрілів.

Середній вік українського солдата становить 45 років, що ускладнює виконання завдань піхоти, які вимагають витривалості та сили, пише видання.

Один з українських командирів розповів, що від 50% до 70% нових піхотинців були вбиті або поранені протягом кількох днів після початку першої ротації.

"Відсутність досвіду та фізичної підготовки робить новобранців особливо вразливими. Через неефективну підготовку більшість новобранців навіть не знають, як правильно тримати зброю. Тренування досі проводяться в радянському стилі інструкторами, які самі часто не мають бойового досвіду. У результаті підрозділи ЗСУ стикаються зі швидкими втратами на фронті", — зазначає Financial Times.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники за останню добу просунулися на захід від Вугледара та вийшли на трасу, випливає із карти військового пабліка Deep State. Судячи з карти, наразі сполучення з Вугледаром фізично не перерізане, але в самому місті ворог вже захопив південно-східні квартали.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники планують у найближчі дні посилити штурмові дії на Запорізькому напрямку, заявив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин. За його словами, ворог накопичує особовий склад і техніку у районі Приютного. "Є тенденція, що ситуація в Запорізькій області буде загострюватися. За минулу добу вже було п'ять штурмів. Ми спостерігаємо тенденцію, що кількість штурмів буде збільшуватися. За інформацією нашої розвідки, ворог збирає особовий склад штурмових груп у районі Приютного", — заявив Владислав Волошин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ft.com/

Новини