Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, чому в Росії тепер стало набагато більше "Шахедів"
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, чому в Росії тепер стало набагато більше "Шахедів"

Наталія Гуменюк заявила, що Україну вже атакують "Шахеди", зібрані на території Росії

26 липня 2023, 10:17
Поділіться публікацією:

Країна-агресор вже почала використовувати для ударів по Україні іранські "Шахеди", зібрані на території Росії. Відтак кількість таких ударних безпілотників у росіян зросла в рази. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

У ЗСУ розповіли, чому в Росії тепер стало набагато більше "Шахедів"

Дрони-камікадзе. Фото: з відкритих джерел

"Те, що на залишках тих "Шахедів", які були знайдені після останніх атак, було вже маркування, наприклад, кирилицею, говорить про те, що виробництво у них уже російське", — заявила Наталія Гуменюк.

Щодо південного напрямку, то Гуменюк зазначила, що російські війська в більшості випадків запускають безпілотники зі східного узбережжя Азовського моря. Але траплялися випадки, коли запускали і з Кримського півострова.

Спікер додала, що росіяни намагаються продумувати нові маршрути для атак, щоб обійти українські засоби ППО. І тому противник використовує для пусків кілька маршрутів одночасно. Окупанти вивчають особливості ландшафту в Україні для того, щоб максимально замаскувати свої пересування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Москву 24 липня атакували безпілотники. Щоправда, як запевняють у Міноборони РФ, без особливих наслідків. А ось у тимчасово окупованому Криму сьогодні чергові прильоти призвели до чергових вибухових наслідків та евакуації. Цього разу удар зазнав боєприпасів у Джанкойському районі. Минулого тижня по складу з боєприпасами прилітало до Червоногвардійського району півострова. Росія ж уже майже тиждень із розлюченістю атакує портову інфраструктуру України. Що можна сказати про повітряну війну останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини