Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, чи збираються посилювати темпи мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, чи збираються посилювати темпи мобілізації

Потреби у мобілізації всіх військовозобов'язаних чоловіків найближчим часом не буде

29 жовтня 2022, 11:27 comments1042
Поділіться публікацією:

В Україні мобілізація йде планомірно і проблем із нестачею людей в армії на сьогоднішній день немає. Отже, немає й підстав збільшувати темпи мобілізації. Ця ситуація на сьогодні, а як будуть справи завтра – покаже час та обстановка на фронті. Як передає видання "Коментарі", про це порталу "Liga.net" розповів начальник управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

У ЗСУ розповіли, чи збираються посилювати темпи мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Начальник управління зазначив, що, як і в перші місяці війни, кожна область має свій план з мобілізації. З огляду на те, що ворог суттєво посилив кількість свого війська в Україні, ЗСУ також реагуватимуть збільшенням кадрів. Але зараз мобілізація в Україні вже йде з урахуванням збільшення кількості живої сили противника. Збільшувати темпи поки що немає потреби.

На думку Романа Горбача, потреб у мобілізації всіх військовозобов'язаних чоловіків найближчим часом не буде.

Щодо добровольців в українській армії, то їхня кількість суттєво знизилася, проте вони все одно є.

"Статистика про кількість добровольців не ведеться, але можу точно сказати, що деяким із них відмовляють. Хтось не підходить за станом здоров’я, хтось за законодавством не підлягає призову – наприклад, це юнаки до 27 років, які раніше не проходили службу", — сказав Горбач.

Він пояснив, що в Україні зараз мобілізують "найпідготовленіші категорії громадян, які вже проходили військову службу". Наразі дефіциту серед спеціальностей немає. За його словами, тих, хто не проходили службу, але мобілізував, відправляють до навчальних центрів початкової підготовки. Там проходять місяць підготовки. У Росії підготовка йде від сили 10 днів, ніхто особливо не займається. Тактика проста – закликали, відправили до України – повернули додому у поліетиленовому пакеті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний озвучив 4 цілі, які успішно виконують ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини