Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, чи впаде Авдіївка, якщо окупанти захоплять «дорогу життя»
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, чи впаде Авдіївка, якщо окупанти захоплять «дорогу життя»

ЗСУ готові до того, що росіяни можуть захопити «дорогу життя» в Авдіївці, про це в ефірі телемарафону розповів речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій, передає портал «Коментарі»

14 лютого 2024, 13:32
Поділіться публікацією:

Українське командування передбачило запасні шляхи постачання Авдіївки, якщо ворог переріже основну логістичну артерію, яку називають "дорогою життя", розповів Дмитро Лиховій.

У ЗСУ розповіли, чи впаде Авдіївка, якщо окупанти захоплять «дорогу життя»

Авдіївка

За його словами, наразі ситуація в Авдіївці – динамічна і змінюється буквально щогодини. При цьому він підкреслив, що в місті уже протягом кількох днів тривають вуличні бої.

"Ворог потроху включає деякі бронегрупи в Авдіївці – і на півночі, і на півдні, а в деякі дні він працює малими штурмовими групами",
— додав він.

При цьому Лиховій підкреслив, що на Авдіївському напрямку ворог зосередив близько 50 тисяч осіб особового складу.

Разом з тим, Лиховій додав, що Сили оборони дотримуються концепції, щоб захищати населені пункти, але "не тримаємо купи каміння". За його словами, головне — зберегти життя бійці і відвести їх на інший рубіж, діяти гнучко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни активізували наступ на Авдіївку і ось уже кілька місяців намагаються її захопити. Начебто російський диктатор Володимир Путін доручи взяти місто до 1 березня. Говорять, що він хоче записати передвиборний ролик із підвалі коксохіму.

Разом з тим, "Коментарі" повідомляли, що на думку експерті Авдіївка може стати першою жертвою "снарядного голоду", оскільки Силам оборони катастрофічно бракує боєприпасів. Також експерти розповідали, що окупанти майже впритул підійшли до "дороги життя". На їх думку, якщо росіяни її захоплять, до Сили оборони будуть відведені на заздалегідь підготовані позиції, які знаходяться за 20 км від міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини