Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, чи вдалося зупинити "великий наступ" росіян на лінії Куп'янськ-Лиман
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, чи вдалося зупинити "великий наступ" росіян на лінії Куп'янськ-Лиман

Сергій Черуватий підтвердив, що ЗСУ локалізували "великий наступ" росіян на лінії Куп'янськ-Лиман

20 липня 2023, 17:32
Поділіться публікацією:

Українські захисники зуміли локалізувати "великий наступ" російських окупантів на лінії Куп'янськ-Лиман. Тактика українських військових незмінна. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Східного угруповання військ Сергій Черевий.

У ЗСУ розповіли, чи вдалося зупинити "великий наступ" росіян на лінії Куп'янськ-Лиман

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Спікер розповів, за добу на лінії Куп'янськ-Лиман сталося 568 обстрілів, 17 авіанальотів, а також чотири марні штурми ворога в районах Масютівки та Лимана Першого.

"Намагаються максимально бити артилерією та авіацією, після чого штурмують. Це відбувається кілька місяців поспіль, ніякого навіть локального успіху вони (росіяни – ред.) не досягли. "Великий наступ", який вони анонсували навесні, локалізовано, вони не можуть перехопити ініціативу" , — розповів Череватий.

Вранці військові заявляли, що ворог наступає у районі Бахмута та Донецька, а також намагається відобити позиції поблизу Приютного на півдні, за добу на Донбасі сталося близько 30 бойових зіткнень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що за місяць Україна в рамках контрнаступальних та наступальних дій повернула більше територій, ніж РФ захопила за рік, процес деокупації триває надто важко. В Офісі президента вкотре пояснили, що ЗСУ уповільнюються через сильно заміновану територію, матеріально-технічні проблеми (постачання зброї), переваги Росії в авіації. Слідом за головою Об'єднаного комітету начальників штабів США, генералом Марком Міллі, у ОП попереджають, що наші наступальні операції будуть важкими та тривалими. Про що говорить те, що відбувається на всіх фронтах (включно з дипломатичним) на даний момент? Чого очікуємо в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини