Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ прокоментували "успіхи" росіян на Бахмутському напрямі
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ прокоментували "успіхи" росіян на Бахмутському напрямі

За добу було понад 15 бойових зіткнень, у яких ворог втратив понад 100 людей убитими та близько 200 пораненими

23 грудня 2022, 15:20
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що ЗСУ продовжують стояти на своїх позиціях, росіяни не припиняють атакувати і тому зазнають величезних втрат. Але тактичних успіхів у окупантів, як і раніше, немає. Було понад 15 боєзіткнень, у яких ворог втратив понад 100 людей убитими та близько 200 пораненими. Лише на цьому напрямку за добу було 266 обстрілів усіх видів артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий.

У ЗСУ прокоментували "успіхи" росіян на Бахмутському напрямі

Бахмут. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ЗСУ зазначили, що штурмуючи Бахмут росіяни втратили таку величезну кількість особового складу та новітньої техніки, що мінімальне просування у бік Бахмута не можна називати тактичними успіхами.

Ми вже дуже багато їх техніки вибили, то часткові успіхи як науковий термін ймовірно, що так. Як термін досягнення тактичної мети у війні, то це не відповідає дійсності. Коли ти шість місяців не можеш взяти районний центр, про який успіх може йтися ?", — зазначив Сергій Черуватий.

Він додав, що зараз завдання української армії на цьому напрямі не допустити прорив ворога, щоб він зайшов у тил і оточив українські війська.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, що приватна військова компанія (ПВК) "Вагнер" під керівництвом російського бізнесмена Євгена Пригожина закуповує для війни в Україні в Північній Кореї (та, зрозуміло, все заперечує). А аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що керівник Пригожин намагається збільшити роль своєї компанії у військових операціях в Україні, щоб утвердитися як центральна фігура російської ультранаціоналістичної спільноти, яка підтримує війну. Чи є можливість розвалити цю ПВК? Чого в найближчому майбутньому чекати від Пригожина та його міні-армії? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини