Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ пояснили, тривалу паузу між російськими ракетними ударами по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ пояснили, тривалу паузу між російськими ракетними ударами по Україні

У 2024 році Росія провела чотири масові обстріли України, однак перерва між останніми була вдвічі довша, ніж раніше. У ЗСУ пояснили, чому так сталось.

23 січня 2024, 15:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк пояснила, чому між масовими ракетними обстрілами України пройшло 10 днів, тоді як раніше Росія обстрілювала кожні 3-5 днів. За її словами цьому сприяли певні успіхи ЗСУ, зокрема і збиття російського літака А-50.

У ЗСУ пояснили, тривалу паузу між російськими ракетними ударами по Україні

Полковник Наталія Гуменюк. Фото з відкритих джерел

Росія здійснила щонайменше чотири масові ракетні обстріли України у січні 2024 року: 2 січня; 8 січня; 13 січня та 23 січня. Наталія Гуменюк припустила, що пауза між ракетними обстрілами України була необхідна Росії для збору додаткової інформації.

"Враховуючи деякі неприємності, які склалися в рф з літаком-розвідником, вони все ж таки потребують додаткового збору інформації. Цілком очевидно, що така пауза між ракетними атаками могла бути пов’язана із тим, що бракувало інформації", — сказала Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Також Гуменюк прокоментувала постійні злети російських літаків МіГ-31, які, за її словами вони пов’язанні з психологічним тиском на українців.

"У будь-якому випадку ворог розуміє свою перевагу в повітрі, і час від часу її демонструє. Психологічний вплив на противника — це теж елемент гібридної війни", — додала Наталія Гуменюк.

Зазначимо, що запущені ракети з МіГ-31 можуть дістатись до Харкова менш ніж за дві хвилини, Києва — 3,2 хвилини, Львова — 5,4 хвилини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ООН відреагували на російський ракетний удар по Україні. Гуманітарна координаторка ООН Деніз Браун засудила черговий акт російської агресії.

Також "Коментарі" писали, що росіяни скиглять через знищений літак А-50.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини