Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ пояснили, чому останнім часом почастішали повітряні тривоги
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ пояснили, чому останнім часом почастішали повітряні тривоги

Найімовірніше відбуваються заходи злагодження, підготовка до наступних атак

18 серпня 2023, 10:00 comments5326
Поділіться публікацією:

Підняття в небо, що почастішали, в останні дні ворожих МіГів без пуску ракет може говорити про те, що російські війська готуються "не давати спокою" Україні на День Незалежності. Як передає портал "Коментарі", таке припущення в ефірі загальнонаціонального телемарафону озвучила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

У ЗСУ пояснили, чому останнім часом почастішали повітряні тривоги

Російський МіГ. Фото з відкритих джерел

У Силах оборони півдня України вважають, що противник проводить тренувальні вильоти з метою злагодження та вивідування позицій. Щоразу, як ворог піднімає в небо літаки, він намагається виявити, де в Україні знаходяться засоби ППО, щоб або вразити їх, або обійти при пуску ракет або дронів. Розвідувальна активність ворожої авіації останніми днями зросла в рази.

"За минулу добу в Миколаївській області двічі знищували БПЛА оперативно-тактичного рівня типу "Мерлін", який теж збирав інформацію. І заліт так глибоко за лінію фронту свідчить про те, що перевіряється наявність і готовність систем ППО", — розповіла Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна дронів у серпні явно вийшла на новий рівень. З боку росіян ми бачимо звичні нальоти з використанням різного виду БПЛА, але з традиційним наголосом на "Шахеди". З боку України були атаки морськими дронами по російському десантному кораблю "Оленегорский горняк" і підсанкційному нафтовому танкеру країни-агресора SIG. Практично щодня з'являються нові дані про атаки за допомогою безпілотників тимчасово окупованого Криму. Все частіше БПЛА залітають до Москви та Підмосков'я. Про що говорить нарощування саме цієї компоненти війни? Як ситуація з атаками дронів може розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини