Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ пояснили, чому люди з інвалідністю отримують повістки від ТЦК: як це виправити
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ пояснили, чому люди з інвалідністю отримують повістки від ТЦК: як це виправити

Оперативне командування "Північ" пояснило ситуацію, чому українські чоловіки з інвалідністю отримують повістки від ТЦК під час мобілізації в Україні.

11 березня 2024, 16:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські чоловіки з інвалідністю можуть отримати повістку від ТЦК, адже там можуть не знати про стан здоров'я військовозобов'язаних. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу оперативного командування "Північ".

У ЗСУ пояснили, чому люди з інвалідністю отримують повістки від ТЦК: як це виправити

Вручення повісток. Фото з відкритих джерел

В ОК "Північ" відреагували на розповсюджені скарги у соціальних мережах, де повідомляється, що ТЦК роздає повістки чоловікам з інвалідністю та пояснили, чому під час мобілізації в Україні присутнє таке явище.

"Якщо чоловік отримав інвалідність після приписки до призовної дільниці або взагалі не стоїть на обліку в ТЦК, то там про його інвалідність знати не можуть", — повідомляє оперативне командування "Північ".

У ЗСУ пояснюють, що таких випадків можна уникнути. Згідно з постановою міністра оборони №1487 військовозобов'язані у випадку зміни персональних даних повинні впродовж семи днів повідомити про це ТЦК. Зокрема така практика стосується і набуття інвалідності.

"Тобто якби чоловіки вчасно звертались до ТЦК, таких випадків було б суттєво менше", — наголосили в ОК "Північ".

Крім ТЦК можна оновити дані для військового обліку у місцевих радах, ЦНАПах та на підприємствах, де працюють чоловіки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що деякі групи пенсіонерів будуть вимушені стати на військовий облік в ТЦК через поправку в законопроєкті про мобілізацію в Україні. Це стосується працівників звільнених з силових та митних структур.

Також "Коментарі" писали про працівника ТЦК, який розповів, що вручати повістки за місцем проживання немає багато сенсу. Натомість він вказав на інші методи провести мобілізацію в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини