Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ повідомили про ситуацію в Сумській області: чи варто чекати наступу окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ повідомили про ситуацію в Сумській області: чи варто чекати наступу окупантів

Ворог концентрує військову техніку поблизу Сумської області, повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання військ “Сіверськ” Вадим Мисник

11 червня 2024, 18:16
Поділіться публікацією:

За інформацією речника Оперативно-тактичного угруповання військ “Сіверськ” Вадима Мисника, ситуація в Сумській області є цілковито контрольованою, а Сили оборони виконують свої завдання з утримання лінії державного кордону. За його словами, військові не дають російським терористам проникати вглиб української території.

У ЗСУ повідомили про ситуацію в Сумській області: чи варто чекати наступу окупантів

Сумська область

При цьому Мисник повідомив, що зараз російські загарбники активно використовують ДРГ, з допомогою яких вони намагаються промацати лінію оборони ЗСУ.

Окрім того речник Оперативно-тактичного угруповання військ “Сіверськ” підкреслив, що ситуація з кадирівцями в Сумській області насправді була інформаційною пропагандистською операцією. Він нагадав, що ще тиждень тому політики в РФ повідомили, що на Сумський напрямок відправляються війська Кадирова. Хоча, як підкреслив Мисник, кадирівці там знаходилися і взимку, і навесні.

"Усі вони перебували в Бєлгородській області — займалися прикриттям державного кордону. Також вони використовуються як загороджувальні загони російської армії",
- підкреслив військовий і додав, що саме тому, ці війська зовсім неготові до штурмових дій.

При цьому він додав, що окупанти недаремно вибрали Рижівку для проведення своєї інформаційної провокації. За його словами, справа у тому, що цей населений пункт є "сірою зоною" через свої особливості розташування.

"За парканами частини жителів села — вже територія російського селища Тьоткіно. Населені пункти знаходяться на самому кордоні, тому з наявністю цивільного населення повноцінне ведення вогню застосувати неможливо. Крім того, річка Сейм і ліси поруч — це сприятливі умови для ворожих ДРГ"
, — підкреслив військовий.

Мисник повідомив, що російські окупанти, дійсно, накопичують техніку на кордоні із Сумською областю. Проте її ще недостатньо, щоб вона могла нести якусь суттєву загрозу. Окрім того, російські загарбники ведуть поодинокі обстріли з вертольотів та літаків.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові експерти прогнозують, що найближчим часом окупанти підуть в наступ в Сумській та Харківській областях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини