Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ попередили, як РФ буде використовувати війська КНДР на війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ попередили, як РФ буде використовувати війська КНДР на війні проти України

Військових із Північної Кореї росіяни будуть використовувати, як «гарматне м'ясо»

сьогодні, 17:48
Поділіться публікацією:

Регулярні війська Північної Кореї можуть бути перекинуті до України для підтримки російських збройних сил. Це вигідно як для диктатор Володимира Путіна, так і для лідера КНДР Кім Чен Ина, заявив в ефірі 24 каналу голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

У ЗСУ попередили, як РФ буде використовувати війська КНДР на війні проти України

Війська КНДР

За його словами, офіцери з Північної Кореї вже перебувають на окупованих територіях України та навіть потрапляють під удари ЗСУ. Однак армія КНДР, попри численних генералів із нагородами, не має бойового досвіду.

Хоча воєнна співпраця між Росією та КНДР триває вже кілька місяців, постачання північнокорейських снарядів виявилося неефективним через їхню низьку якість. Крім того, сама північнокорейська армія є більше парадною, ніж бойовою, на відміну від Південної Кореї, чия армія оснащена сучасною натівською зброєю, підкреслив військовий.

Як вважає Тимочко, Кім Чен Ин може використати війну в Україні для підготовки свого війська. За його словами, поява перших північнокорейських експертів у лавах російської армії є сигналом того, що КНДР може відправити більше своїх військових на підтримку Росії.

Військовий вважає, що Кім Чен Ину байдуже, якщо його військові будуть використовуватися як "гарматне м'ясо". Його мета — навчити командний склад проводити ефективні операції в реальних умовах.

Північна Корея історично має тісний зв'язок з колишнім Радянським Союзом, тому ймовірне залучення північнокорейських військових до війни слід сприймати дуже серйозно. Хоча армія КНДР не має достатньо досвіду, її потенційна участь у війні створює загрозу, особливо якщо співпраця між Росією та КНДР продовжиться, додав Тимочко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що війська КНДР вже знаходяться в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини